SKIN TIGHTENING ΤΩΡΑ: ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Η υγεία της επιδερμίδας είναι κάτι που με απασχολούσε πάντοτε και το τελευταίο διάστημα, μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, ακόμη περισσότερο. Έχοντας κάνει μεγάλη έρευνα επί του θέματος και έχοντας δοκιμάσει κάθε μη επεμβατική μέθοδο και challenge που υπάρχει, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω και να μοιραστώ μαζί σας, πέντε απλά βήματα που λειτούργησαν σε εμένα, συνδυαστικά, με ανέλπιστη επιτυχία.

Κορίτσια και αγόρια είστε έτοιμοι; Πάμε!

Πρέπει να κατανοήσουμε αρχικά τη φύση του προβλήματος και βέβαια να αντιληφθούμε πως η ρίζα του ξεκινά από τα βάθη των εσωτερικών στοιβάδων της επιδερμίδας μας. Η γενική αλήθεια είναι πως καθώς μεγαλώνουμε είναι φυσικό και επόμενο το δέρμα μας να χάνει την ελαστικότητα του και να χαλαρώνει, όμως οι εξωγενείς παράγοντες, που επιβραδύνουν ύστατα την κατάσταση αυτή, είναι πολλοί και χρήζουν προσοχής.

Η αυξομείωση του σωματικού βάρους, η εναλλαγή από θερμές σε ψυχρές θερμοκρασίες, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έλλειψη υγρασίας από το δέρμα, η κακή διατροφή και η έλλειψη γυμναστικής και ύπνου είναι μόνο μερικά από τα τρανταχτά παραδείγματα που μπορούν να βλάψουν την υγεία της επιδερμίδας μας. Η λύση κρύβεται στα παρακάτω βήματα που με σύμμαχο την καλή θέληση, την συνέπεια και την κατανόηση της λειτουργίας του δέρματος μας ως όργανο, μπορούμε χωρίς αισθητική χειρουργική επέμβαση, να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, βελτιώνοντας γρήγορα και αναίμακτα την όψη του χαλαρού δέρματος.

  • Ενυδάτωση: Με αυτό το πρώτο βήμα εννοούμε πως είναι ανάγκη να δώσουμε παραπάνω υγρασία στο σώμα μας. Αυτό επιτυγχάνεται, από μέσα προς τα έξω και το αντίστροφο. Δηλαδή, κατανάλωση νερού ημερησίως ανάλογα με της ανάγκες του σώματος μας και ενυδατικές κρέμες 48ωρης προστασίας που θα θωρακίσουν το απαραίτητο νερό, προδίδοντας επιπλέον ελαστικότητα στο δέρμα.
  • Eat your greens: Φυσικά η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο στον μαραθώνιο του skin tightening και έρχεται σε πλήρη συνάρτηση με την υγρασία που αναφέραμε νωρίτερα. Τα φρούτα και τα λαχανικά εμπεριέχουν πολύτιμα συστατικά που σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς και πρόσληψη πρωτεΐνης βοηθούν σημαντικά στην όψη της επιδερμίδας.

This slideshow requires JavaScript.

  • Work it out: Ω ναι! Η στοχευόμενη γυμναστική με σκοπό την ανάπτυξη την μυϊκής μάζας στο εκάστοτε προβληματικό σημείο, ουσιαστικά χτίζει και αναπτύσσει τον κάθε μυ που παίρνει την «κενή» θέση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και έτσι γίνεται η επιτυχής «επικόλληση» και εξομαλύνεται η όψη της επιδερμίδας.
  • Scrub το θαυματουργό: Αναγκαίο βήμα είναι να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας μας. Με ένα καλό φυτικό scrub από υλικά που ήδη έχουμε στην κουζίνα μας, λούφα ή γάντι απολέπισης με συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα, σας εγγυόμαστε ότι τα αποτελέσματα θα είναι μαγικά.
  • Μασάζ με λάδια σύσφιξης: Πολλά φυτικά έλαια έχουν τη δυνατότητα να διεγείρουν μέσω του μασάζ, τη κυκλοφορία του αίματος, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην διαδικασία της σύσφιξης της επιδερμίδας. Ενδεικτικά προτείνουμε να πειραματιστείτε με το -όχι και τόσο γνωστό- σιναπέλαιο που περιέχει πολύτιμα και θερμαντικά συστατικά καθώς και το λάδι baobab που έχει δείξει ως τώρα ότι λειτουργεί ευεργετικά για την επιδερμική χαλάρωση. Πριν από οποιαδήποτε επαφή με το δέρμα καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας καθώς και να προσέξετε σημαντικές τυχόν παρενέργειες.

Με βάση όλα τα παραπάνω και σύμμαχο πάντα την καλή ψυχολογία μας, μπορούμε να αποκαταστήσουμε απλά και εύκολα την όψη της επιδερμίδας μας. Αν διανύετε ήδη αυτόν τον μαραθώνιο keep going και εύχομαι οι συμβουλές μας να βοήθησαν, για όσους τώρα ξεκινάνε, καλή αρχή διότι ποτέ δεν είναι αργά. You got this!

Για το Eforeirini,
Ιωάννα

Γράφει η Ιωάννα Πολυχρονοπούλου

%d bloggers like this: