ΥΠΟΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ: THE FENG SHUI WAY (ΜΕΡΟΣ Β’)

Μιας και μιλήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας για την φιλοσοφία και την σημαντικότητα του Feng Shui, με αφορμή την ανοιξιάτικη διάθεση για ξεκαθάρισμα, ας δούμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το ενσωματώσουμε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς μας χώρους.

  • Καθάρισμα και ωδή στον μινιμαλισμό: Τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του σπιτιού μας η εκκαθάριση του χώρου βοηθά στο να καθαρίσουμε το μυαλό μας και ως αποτέλεσμα να προσέξουμε φροντίζοντας και οργανώνοντας το σπίτι μας και άλλους τομείς της ζωής μας. Άλλωστε η κατάσταση των χώρων διαβίωσης είναι μια αντανάκλαση της ζωής μας.
  • Declutter Kitchen: Η κατάσταση της υγείας μας έχει έναν ισχυρό σύνδεσμο με την κατάσταση της κουζίνας μας. Αν η κουζίνα σας είναι γεμάτη με περιττά ή ανθυγιεινά είδη, η υγεία σας θα είναι πιθανώς ανθυγιεινή και χρειάζεται καλύτερη ενέργεια.
    Συγκεντρώστε όλα τα είδη στη κουζίνα σας και απαλλαγείτε από τυχόν gadget που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή τρόφιμα που έχουν λήξει. Βελτιώστε την ενέργεια στη κουζίνα σας φέρνοντας φυτά εσωτερικού χώρου καθαρισμού αέρα ή βότανα σε γλάστρες.

livingroom

  • Πλύσιμο και άνοιγμα των παραθύρων: Τα παράθυρα είναι ένα σημαντικό μέρος του feng shui και θεωρούνται τα μάτια εκείνων που ζουν στο σπίτι. Τα βρώμικα παράθυρα οδηγούν σε θολές αντιλήψεις για τον κόσμο ή δεν μπορούμε να δούμε τον κόσμο καθαρά. Είναι επίσης ένα κλειδί για να εκπέμπει κακή ενέργεια και να αφήνει καλή ενέργεια. Το πλύσιμο των παραθύρων και των κουρτινών σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ροή ενέργειας του σπιτιού σας.
  • Συμμετρία και εξισορρόπηση στο υπνοδωμάτιο: Το μεγαλύτερο μέρος του ανοιξιάτικου καθαρισμού είναι σε μεγαλύτερους, κοινόχρηστους χώρους όπως η κουζίνα και το σαλόνι, αλλά το υπνοδωμάτιο είναι εξίσου σημαντικό. Ξεκαθαρίστε το δωμάτιο και μετακινήστε το κρεβάτι σας έτσι ώστε να βλέπει προς την πόρτα.
  • Clear out Closets and Cabinets: Η κακή ενέργεια βρίσκεται επίσης σε κρυμμένα μέρη. Η εκκαθάριση των ντουλαπιών μπορεί να βοηθήσει οποιαδήποτε κακή στάσιμη ενέργεια να βγει. Κάνοντας χώρο στην ντουλάπα σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε χώρο στη ζωή σας για πιο θετική ενέργεια.
  • Το έξω μέσα: Τα φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταφέρετε ζωντανή ενέργεια στο σπίτι σας. Η ενσωμάτωση φυτών μέσα, βοηθά στη δημιουργία μιας πιο ζωντανής ενέργειας στο σπίτι σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο φιλτράρισμα του αέρα για να παρέχουν καθαρότερο.

livingroom II

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να φέρουμε εύκολα την θετική ενέργεια στο σπίτι μας. Όλοι σχετίζονται με την ελαχιστοποίηση και σωστή διάταξη επίπλων και πραγμάτων χωρίς απλά να καταλαμβάνουν χώρο, σωστή επιλογή χρωμάτων που σχετίζονται και επηρεάζουν την ροή ενέργειας, ενσωμάτωση νερού και φυτών στους χώρους μας που συμβάλλουν στην ηρεμία των συναισθημάτων και αλλά και ξύλου που βοηθά στην δημιουργικότητα και την ανάπτυξη, αντικαθιστώντας βέβαια και τις πλαστικές επιφάνειες.

Happy Spring και καλό ξεκαθάρισμα!
Για το E for Eirini,
Ιωάννα

Γράφει η Ιωάννα Πολυχρονοπούλου

%d bloggers like this: