ΥΠΟΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ: THE FENG SHUI WAY (ΜΕΡΟΣ Α’)

Το ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα κάθε χρόνο είναι μια καλή στιγμή για να βγάλουμε τη σκόνη και οτιδήποτε περιττό από το σπίτι μας. Η τακτοποίηση ή η αναδιαμόρφωση του σπιτιού μας είναι το καλύτερο μέσο καλωσορίσματος της νέας ανοιξιάτικης σεζόν. Ωστόσο, το να καθαρίσουμε απλά τους χώρους δεν είναι ο μόνος τρόπος να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας.

Με μια πρώτη εφαρμογή του πασίγνωστου feng shui στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μας, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια νέα αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας στην ζωή μας. Μάλιστα, τώρα ίσως το έχουμε ανάγκη πιο πολύ από κάθε φορά έχοντας μείνει για αρκετό διάστημα σπίτι με την γνωστή συνθήκη της πανδημίας.

Η φιλοσοφία του feng shui, είναι ένα σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας και στη σύγχρονη εποχή θεωρείται η τοποθέτηση αντικειμένων σε έναν χώρο έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Βέβαια, στην αρχαιότητα είχε σκοπό την εύρεση ανοιχτής έκτασης, με δύο σημαντικότατα συστατικά τον αέρα που επηρεάζεται από τα δάση ή τα βουνά και το νερό από τα ποτάμια και τις λίμνες.

Και αυτό ακριβώς σημαίνει feng shui, αέρας και νερό.

Σύμφωνα με την κινεζική αυτή φιλοσοφία, ο άνθρωπος σχετίζεται και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον σε απόλυτο βαθμό. Κοινή βάση της αρχαίας με την σύγχρονη μορφή της εν λόγω φιλοσοφίας είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται “τσι”. Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Interior

Ως εκ τούτου λοιπόν, το feng shui έχει σκοπό να βοηθήσει να φέρετε το τσι, τη ζωή της ενέργειας στα σπίτια μας. Αυτή η ενέργεια φέρνει θετικότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, όπως ο πλούτος και οι σχέσεις και σαφώς μπορεί να επηρεαστεί από την κατάσταση των χώρων διαβίωσης. Ένας γεμάτος και βρώμικος χώρος δηλαδή οδηγεί στο μπλοκάρισμα της ενέργειας τσι.

Η επίτευξη ενός αρμονικού σπιτιού, ακολουθώντας βήμα- βήμα τις πρακτικές του feng shui μπορεί να είναι καταλυτικές και άκρως λυτρωτικές για την συναισθηματική μας ακεραιότητα.

Η σταδιακή προσθήκη οποιουδήποτε από τα στοιχεία που πρεσβεύει αυτή η φιλοσοφία στο σπίτι μας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην θετική ενέργεια και ισορροπία όχι μόνο του σπιτιού μας αλλά και της υπόλοιπης ζωής μας. Το εαρινό λοιπόν ξεκαθάρισμα είναι μια καλή ευκαιρία για εξάσκηση του feng shui που μπορεί σίγουρα να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος προσέγγισης της διαδικασίας και με εγγυημένο θετικό αποτέλεσμα.

Interior-bedroom

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν διότι ακολουθεί το δεύτερο μέρος που θα δούμε μαζί εύκολους και έξυπνους τρόπους και βήματα ώστε να υιοθετήσουμε την φιλοσοφία feng shui αυτήν την άνοιξη στο σπίτι μας!

Για το E for Eirini,
Ιωάννα

Γράφει η Ιωάννα Πολυχρονοπούλου

%d bloggers like this: