ΠΟΣΟ ECO-FRIENDLY ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΟΥ;

Αφήστε να απαντήσουμε εμείς σε για εσάς κορίτσια, αν χρησιμοποιείτε σερβιέτες και ταμπόν τότε δεν είναι καθόλου.

  • Γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με παγκόσμιες περιβαλλοντικές μελέτες, η παρασκευή ενός πακέτου σερβιέτες ισοδυναμεί με την ποσότητα πλαστικού που χρειάζονται να κατασκευαστούν όχι μία αλλά τέσσερις πλαστικές σακούλες;
  • Παρομοίως τα ταμπόν, αν και βαμβακερά, περιέχουν περίπου 6% σε πλαστικό ενώ τα κορδονάκια τους είναι φτιαγμένα από πολυεστέρ και τα απλικατέρ τους από 100% πλαστικό στα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν.

This slideshow requires JavaScript.

Τα προϊόντα περιόδου κατέχουν την 5η θέση σε σειρά των πιο συνηθισμένων ειδών που εντοπίζονται σε παραλίες και μάλιστα ξεπερνούν σε ποσοστό τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης και τα καλαμάκια.

Επομένως παρά το γεγονός πως τα παραπάνω προϊόντα έχουν αναγκαίο ρόλο στη καθημερινότητα όλων των γυναικών, η χρήση τους σε όλη την διάρκεια της περιόδου, όχι μόνο έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας, λόγω της άμεσης επαφής μας με το πλαστικό, αλλά και η απόρριψη τους ύστερα από τη χρήση, προκαλούν μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον λόγω αργής αποσύνθεσης των υλικών που τα αποτελούν.

Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας διότι τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα «πράσινης» περιόδου έχουν συστηθεί στο παγκόσμιο κοινό και ήρθαν για να μείνουν με σκοπό την απόλυτη προστασία και φροντίδα της προσωπικής μας υγιεινής και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της σωστής επιλογής προϊόντων.

Πώς μπορούμε λοιπόν εμείς να συμβάλλουμε σε αυτήν την πράσινη εκστρατεία του plastic free με μία μόνο κίνηση αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα;

Φυσικά με τη χρήση του κυπέλλου έμμηνης ρύσης ή αλλιώς Organicup, που εγγυάται να μας απαλλάξει μια για πάντα από τα μιας χρήσης προϊόντα και τις τυχόν παρενέργειες τους. Το Organicup είναι ένα νέο καινοτόμο προϊόν που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά με σκοπό τη σωστή διαχείριση της περιόδου μας, αφού συλλέγει και δεν απορροφά την ροή της περιόδου όπως τα υπόλοιπα προαναφερθέντα προϊόντα.

  • Είναι οικολογικό, κατασκευασμένο με 100% ιατρική σιλικόνη χωρίς πρόσθετα ή χημικά.
  • Είναι φιλικό προς την ευαίσθητη περιοχή χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις και μπορεί να φορεθεί για 12 ώρες χωρίς την παραμικρή διαρροή.

organic cup

ΧΡΗΣΗ

Η χρήση του είναι πολύ απλή, διπλώνετε την σιλικόνη και εισάγετε στον κόλπο και το Organicup θα ξεδιπλωθεί και θα ασφαλιστεί στη θέση του με τη δημιουργία αρνητικής πίεσης (κενού). Μετά από περίπου δώδεκα ώρες απομακρύνετε και αδειάστε το περιεχόμενο, ξεπλύνετε και επαναλάβετε. Εύκολο;

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υπάρχουν στην αγορά τρία μεγέθη, το Α για ελαφριά/ μέτρια ροή και για γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει και αντίστοιχα το Β για αυξημένη ροή ή μετά από φυσιολογικό τοκετό αλλά και το Mini για κορίτσια στην εφηβεία.

Να σημειώσουμε πως η επαναχρησιμοποίηση του διαρκεί για 10 χρόνια, γεγονός που εξασφαλίζει απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος.

Δώστε λοιπόν στο Organicup την ευκαιρία να γίνει σύμμαχος σας σε κάθε έμμηνη ρύση, εξασφαλίζοντας την απόλυτη υγιεινή προστασία που αρμόζει σε όλες τις δύσκολες μέρες του μήνα ενώ παράλληλα θα αποτελέσει κίνηση θετικότατου αντίκτυπου προς το περιβάλλον που τόσο το έχει ανάγκη!

Για το E for Eirini,
Ιωάννα

Γράφει η Ιωάννα Πολυχρονοπούλου

%d bloggers like this: