ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗ FACE YOGA

Με το πέρασμα των χρόνων γυναίκες και άντρες νιώθουμε την ανάγκη να προσέξουμε την υγεία της επιδερμίδας μας ολοένα και περισσότερο. Το δέρμα μας είναι το σημαντικότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και όπως γνωρίζουμε ως τώρα η θεμελιώδης αρχή κάθε κοσμητικής και μη μεθόδου ξεκινάει από την εσωτερική προστασία όλων των στοιβάδων της επιδερμίδας.

Face-lead

Η Face Yoga έρχεται να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα, διεισδύοντας πιο βαθιά στη δομή της επιδερμίδας μας. Με στόχο τους μύες που βρίσκονται αμέσως μετά την βασική στοιβάδα του δέρματος, μας υπόσχεται πως με τη σωστή τεχνική, μπορεί να μας προσφέρει σύντομα θεαματικά αποτελέσματα στην όψη της επιδερμίδας αλλά και να συμβάλλει σημαντικά μέσω της πρόληψης στην προστασία της.

Τι είναι η Face Yoga όμως;

Η Yoga, γενικά, είναι ένα πρόγραμμα εναλλακτικής ιατρικής και φυσικής άσκησης που προέρχεται από τις παραδόσεις της Ινδίας και έχει ως στόχο, πέρα από την νοητική και ψυχική αποκατάσταση, την ευεξία και την αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος.

yoga II

Η Face Yoga έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό αυτή τη φορά όμως στοχεύοντας στην ευρύτερη περιοχή του λαιμού και του προσώπου. Σύμφωνα με τον δημιουργό της Fumiko Takatsu, ο οποίος έχει γράψει 6 βιβλία για την εν λόγω μέθοδο και ασκεί την γιόγκα προσώπου εδώ και 15 χρόνια, όταν ασκούμε τους μύες του προσώπου μας βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και επιτυγχάνουμε να μειώσουμε τα σημάδια γήρανσης και έντασης στην επιδερμίδα μας.

Η ολιστική αυτή μέθοδος αποτελείται από τα εξής απλά βήματα: ασκήσεις γιόγκα, μασάζ προσώπου, πιέσεις και χαλάρωση.

  • Σε πρώτη φάση μαθαίνουμε να κάνουμε εκφραστικές ασκήσεις που βοηθούν τους μύες του προσώπου μας να ενεργοποιηθούν και να ενδυναμωθούν.
  • Συνεχίζουμε με μασάζ συγκεκριμένων κινήσεων στο πρόσωπο και στην ευρύτερη περιοχή του λαιμού που έχει ως στόχο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
  • Ακολουθούν διαδοχικά πιέσεις σε όλη την επιφάνεια με την βοήθεια των δακτύλων μας με στόχο την μείωση της έντασης προσφέροντας συνάμα έντονη λάμψη.
  • Στο τελικό στάδιο, ανακαλύπτουμε πώς θα χαλαρώσουμε την ένταση του προσώπου μας αποφεύγοντας τις έντονες γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες που δημιουργούνται μετά από στρες.

Glowinface

Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχουν πιστοποιημένες καθηγήτριες που ασκούν διαδικτυακά  Face Yoga και είναι κατάλληλα εκπαιδευμένες ώστε να σας βοηθήσουν να ενταχθείτε στο πρόγραμμα με ασφάλεια αλλά και εξατομικευμένα με τις κατάλληλες ασκήσεις σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

Πείτε ναι λοιπόν στην γιόγκα προσώπου, σε αυτήν τη νέα δημοφιλή μέθοδο που ήρθε για να μείνει γιατί πολύ απλά κάθε ένας και μία από εμάς έχει δικαίωμα να δείχνει και να αισθάνεται κάθε μέρα απόλυτα αναζωογονημένος!

Γράφει η Ιωάννα Πολυχρονοπούλου

%d bloggers like this: