ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ;

Early Bird catches the warm!

Πόσο συμφωνώ με αυτόν τον τρόπο ζωής και πόσο δε μπορώ να τον ακολουθήσω. Παρόλα αυτά έχω ήδη προμηθευτεί το βιβλίο «Το Club των 5πμ» του Robin Sharma, και έχω βάλει στόχο για το μήνα Μάρτιο να ξεκινήσω το πρωινό ξύπνημα. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, το πρωινό ξύπνημα έχει αρκετά και ευεργετικά αποτελέσματα.

wake up early III

Θα δώσετε στο σώμα σας χρόνο να ξυπνήσει πριν ακόμα ξεκινήσεις την ημέρα σου
Μελέτες αποδεικνύουν ότι η αδράνεια του ύπνου – αυτή η αργή περίοδος μεταξύ της ζαλάδας του εγκεφάλου που προκαλείται από τον ύπνο και της πλήρους αφύπνισης – μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τέσσερις ώρες. Το να ξυπνάμε νωρίς δίνει στο σώμα μας την ευκαιρία να φτάσει στο μέγιστο της ενέργειάς του φυσικά.

Μειώνει τις πιθανότητες κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών ασθενειών
Μία πολλά υποσχόμενη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Psychiatric Research, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που σηκώνονται νωρίτερα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν ασθένειες ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος και άλλες διαταραχές της διάθεσης από εκείνες που κοιμούνται αργότερα.

wake up early II

Θα είναι ευκολότερο να παραμείνετε αισιόδοξοι
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, όσοι κοιμούνται και ξυπνούν νωρίς έχουν λιγότερες αρνητικές σκέψεις από εκείνους που ξυπνούν αργά και κοιμούνται ακόμη αργότερα.

Θα είστε περισσότερο επιτυχημένοι – ή τουλάχιστον σε καλύτερη θέση για να το πετύχετε
Ξυπνώντας πρωί αυτομάτως βοηθάμε τον εαυτό μας να ανελιχθούμε και να εξελιχθούμε. Μία μελέτη του University of Education in Heidelberg  ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν καλύτερα τα πρωινά έχουν περισσότερες πιθανότητες  για επιτυχία στην καριέρα τους.

wake up early-cover

Θα βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας
Έρευνες έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι όσοι ξυπνούν νωρίς προετοιμάζονται για καλύτερη ποιότητα ύπνου όταν ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι βραδινοί τύποι δηλαδή είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαταραχές ύπνου και τείνουν να κοιμούνται λιγότερο συνολικά από τους πρωινούς τύπους.

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: