ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Κορίτσια μου γλυκά, η αγαπημένη μου MAIRIGRAM σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ιδιότητες της κερατίνης και ποια προϊόντα είναι τα καλύτερα για να χρησιμοποιείτε.  

Hair

Γενικές Πληροφορίες

Η κερατίνη είναι η θεραπεία που άλλαξε τη ζωή μας και μας χαρίζει μεταξένια, λαμπερά μαλλιά χωρίς ίχνος φριζαρίσματος. Είναι ένας τύπος πρωτεΐνης με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και κυστίνη, ένα αμινοξύ που την καθιστά ανθεκτική, ελαστική και αδιάλυτη. 

Η κερατίνη συμπληρώνει τα κενά ανάμεσα στην επιδερμίδα και το στέλεχος της τρίχας ώστε να επιτυγχάνεται στεγανοποίηση με ένα σίδερο υψηλής θερμότητας. Αναμιγνύεται απαλά με τα μαλλιά στο κεφάλι, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τους, και προσδίδει στα μαλλιά συστατικά που έλειπαν εξαρχής ή έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου. Τα μικρά μόρια κερατίνης διεισδύουν στο φλοιό της τρίχας βελτιώνοντας και επιδιορθώνοντας την ποιότητά της εκ των έσω. Τα μεγαλύτερα μόρια κερατίνης επικαλύπτουν την επιδερμίδα του κεφαλιού εξωτερικά και την προστατεύουν από την περιβαλλοντική βλάβη που προκαλείται από παράγοντες, όπως οι υπεριώδεις ακτινοβολίες, το νέφος και άλλες ρυπαντικές ουσίες.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε τη θεραπεία;

 • Πόσο καιρό διαρκεί;
  Διαρκεί από 3- 6 μήνες και αυτό έχει να κάνει με την απορροφητικότητα της τρίχας και τη συντήρηση.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε βαμμένα μαλλιά;
  Ναι. Πρώτα θα βάψετε τα μαλλιά σας και αμέσως μετά θα κάνετε τη θεραπεία.
 • Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου μετά;
  Θα περιμένετε τουλάχιστον 2 έως 3 εβδομάδες και καλό είναι να βάψετε μόνο τη ρίζα (όχι τις άκρες) για να μην χαθεί η ένταση της θεραπείας.
 • Πότε πρέπει να εφαρμόσω πάλι την αγωγή;
  Μετά από 3 μήνες. Ιδανικά πρέπει να γίνεται 2 φορές το χρόνο. Κι αυτό γιατί τα μαλλιά θα πρέπει να ξεκουράζονται και να αναπνέουν, χωρίς να αλλάζει συνέχεια η δομή τους.
 • Πρέπει να κόψω τα μαλλιά μου πριν την αγωγή;
  Όχι. Καλό είναι να κόψετε τα μαλλιά σας μετά τη θεραπεία, ώστε να φύγουν οι νεκρές άκρες.
 • Τι σαμπουάν μπορώ να χρησιμοποιήσω μετά;
  Χρησιμοποιείστε σαμπουάν που δεν περιέχουν χλωριούχο νάτριο και θειικά άλατα, γιατί διαβρώνουν την τρίχα και αφαιρούν την κερατίνη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο website της αγαπημένης μου MAIRIGRAM!

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: