ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ: 3 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ

Όταν νιώθεις την επιδερμίδα σου κουρασμένη, διψασμένη ή πολύ λιπαρή, με έντονους διαστελμένους πόρους και θέλεις να αλλάξεις την εικόνας της, τότε πρέπει να απολαύσεις μια μάσκα προσώπου. Οι επιλογές είναι πολλές: Μάσκες από τζελ ή ύφασμα, μάσκες κρεμώδεις, και γενικότερα μάσκες από κάθε είδους πολύτιμα συστατικά. 

Ναι, αλλά ποια μάσκα είναι η καλύτερη; Η απάντηση είναι πάντα η ίδια· καλύτερη είναι αυτή που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.

This slideshow requires JavaScript.

Πως ξέρω ποια είναι η κατάλληλη για την επιδερμίδα μου; Η μάσκα λειτουργεί ως δεύτερο δέρμα, οπότε καλό θα είναι να επιλέξεις με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, την εποχή και το είδος της μάσκας που σου αρέσει.

  • Με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σου: Αν θέλεις καθαρισμό και σύσφιξη των πόρων τότε δοκίμασε μία μάσκα κρεμώδη μάσκα με άργιλο. Αν στόχος σου είναι η ενυδάτωση τότε επέλεξε μια μάσκα σε μορφή τζελ, ενώ αν θέλεις ξεκούραστη και φωτεινή όψη, τότε πες ναι σε μια υφασμάτινη μάσκα ομορφιάς.
  • Με βάση την εποχή: Το καλοκαίρι επέλεξε μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης και το χειμώνα επένδυσε σε μάσκες θρέψης.
  • Με βάση το είδος που απολαμβάνεις: Κρεμώδεις ή τζελ μάσκες: έχουν ενυδατικές, δροσιστικές, ανακουφιστικές και άλλες ιδιότητες όπως η αντιγήρανση. Έχουν ελαφριά ή πλούσια σύνθεση, μπορούν να εφαρμοστούν πρωί και βράδυ ανάλογα την υφή τους. Δεν επιβαρύνουν το δέρμα και κυρίως δεν κλείνουν τους πόρους του δέρματος. Το δέρμα χρειάζεται ξέβγαλμα μετά την εφαρμογή. Υφασμάτινες μάσκες: περιέχουν ενεργά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις. Είναι λεπτές, ειδικά σχεδιασμένες για να καλύπτουν την επιδερμίδα του προσώπου και να δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ. Δεν χρειάζονται ξέβγαλμα.

Περισσότερα Beauty μυστικά θα βρείτε στο website της αγαπημένης μου MAIRIGRAM!
Σας Φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: