Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΣ ΘΗΛΥΚΟ

Κατά τη Sheikh, η Γυναίκα Επιχειρηματίας είναι αυτή που ιδρύει μια επιχείρηση, διατηρεί το πλειοψηφικό μετοχικό της κεφάλαιο και συμμετέχει ενεργά:

  • στη διοίκηση της επιχείρησης
  • στη λήψη αποφάσεων
  • στην ανάληψη ρίσκου

Ο παραπάνω ορισμός είναι άτοπος αφού η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι γένος θηλυκό αλλά δε διαχωρίζει φύλα. Ίσως λόγω των κοινωνικών περιορισμών είναι περισσότερο ευνοϊκή στο ανδρικό, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες αυτό αλλάζει προς το καλύτερο.

Οι ευκαιρίες επιχειρηματικότητας για τις γυναίκες στην Ελλάδα είναι σχετικά χαμηλές, λαμβάνοντας υπόψη την τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική οικονομία και τους παράγοντες που απορρέουν από την κοινωνιολογική άποψη. Αυτό γίνεται φανερό από το γεγονός ότι αρκετές είναι οι γυναίκες που έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα, αλλά δεν την κάνουν πραγματικότητα.

This slideshow requires JavaScript.

ΕΜΠΟΔΙΑ

  • Ο ρόλος της γυναίκας στη κοινωνία είναι πολλαπλός. Ανοίγονται πολλά μέτωπα, με αποτέλεσμα το άγχος να τις διακατέχει.
  • Έχουν αυξημένο φόβο αποτυχίας. Παρόλο που οι γυναικείες επιχειρήσεις έχουν το στοιχειό της καινοτομίας, μερικές φορές ο φόβος της αποτυχίας τους οδηγεί στα πιο γνωστά μονοπάτια όπως το λιανικό εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών που θεωρούνται πιο γυναικεία. Επίσης, αρκετές επιλέγουν να αναλάβουν την οικογενειακή επιχείρηση που συνεπάγεται χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου.
  • Ο τρόπος με τον οποίο η Ελληνική κοινωνία βλέπει την επιχειρηματικότητα των γυναικών είναι αντιφατική. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα θεωρείται κοινωνικά αποδεκτή εντούτοις τα μεγάλα κενά αμοιβών, η κατοχή ανωτέρων θέσεων και η λήψη θέσεων λήψης αποφάσεων δεν γίνονται εύκολα αποδέκτες, καθώς δεν γίνεται αποδεκτή η εξάλειψη του πρωταρχικού ρόλου των γυναικών στην οικογένεια.

Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί κάνω ένα τέτοιο πρόλογο. Διότι η αγαπημένη μου Μαρία Μισύρη ξεκινάει έναν καινούριο κύκλο μαθημάτων με θέμα: Δημιουργώ την επιχείρηση που αγαπώ. Θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τη επιχείρηση που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Αν θες και εσύ λοιπόν,
✔ να μοιραστείς το χάρισμα σου και να ωφελήσεις τους ανθρώπους γύρω σου, εμπνέοντας και δίνοντας αυτό που μπορείς καλύτερα…
✔ να φτιάχνεις εσύ τον χρόνο σου και να τον διαθέτεις όπως, όπου και όσο θέλεις κάθε φορά.
✔ να δουλεύεις σε όποιο μέρος εσύ θέλεις ή από όπου θέλεις.
✔ και να ξεκινήσεις την πορεία σου προς την δική σου οικονομική ελευθερία.

τότε αυτή η σειρά video- μαθημάτων είναι για σένα!

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: