ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το ξηρό δέρμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σήμερα θα μιλήσουμε για φυσικές θεραπείες που μπορούμε να εφαρμόσουμε και οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους μας.

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

  • Aloe Vera gel

Το τζελ με aloe vera, χάρη στην ενυδατική, καταπραϋντική και θεραπευτική του δράση, είναι μια από τις φυσικές θεραπείες κατά του ξηρού δέρματος. Ενδείκνυται ιδιαίτερα όταν υπάρχει δυσφορία του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων πληγών, τραυμάτων και ερεθισμού λόγω του κρύου. Μπορεί να εφαρμοστεί στα χέρια, το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα.

Aloe Vera Gel

  • Shea butter

Μια άλλη φυσική θεραπεία για το ξηρό δέρμα είναι το βούτυρο καριτέ. Εκτός από θρέψη και ενυδάτωση, το βούτυρο καριτέ χαρίζει επίσης αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας το δέρμα από εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο αέρας και το κρύο. Το βούτυρο καριτέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα και το πρόσωπο ως θρεπτική και προστατευτική κρέμα.

shea butter

  • Μέλι

Τα οφέλη του μελιού στο δέρμα είναι πολλαπλά. Χάρη στις υγροσκοπικές του ιδιότητες, είναι ικανό να απορροφά και να συγκρατεί νερό, εξασφαλίζοντας τη σωστή ποσότητα ενυδάτωσης στο δέρμα. Επίσης, χάρη στις αναγεννητικές του ιδιότητες, είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για την επούλωση του δέρματος σε περίπτωση τραυματισμών. Το μέλι μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο πρόσωπο, ως μάσκα, και πρέπει να διατηρείται στο δέρμα για περίπου δέκα λεπτά.

honey

  • Αμυγδαλέλαιο

Είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τη φροντίδα του δέρματος χάρη στις μαλακτικές, θρεπτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Οι βιταμίνες Ε και Β, τα αμινοξέα, οι υδατάνθρακες και μεταλλικά άλατα κάνουν το αμυγδαλέλαιο ιδανικό για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος και την κυτταρική ανανέωση των ιστών.

  • Καλέντουλα

Η καλέντουλα έχει ισχυρές καταπραϋντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, πολύτιμες για τη θεραπεία του δέρματος και την ανακούφιση σε περιπτώσεις ερεθισμού. Συμβάλλει επίσης στην παραγωγή ινώδους, προωθώντας έτσι την αναγέννηση των ιστών.  Υπάρχουν πολλές κρέμες με βάση την καλέντουλα. Είναι καλό να γνωρίζεις ότι μια καλή κρέμα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 30% του δραστικού συστατικού.

  • Θερμικό νερό

Το θερμικό νερό, χάρη στην αποτελεσματική καταπραϋντική του δράση, ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Αν δεν μπορείς να πας συχνά για σπα κατά τη διάρκεια του έτους, αγόρασε ένα σπρέι με θερμικό νερό για χρήση σε πρόσωπο και σώμα.

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: