5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Πρώτος ο Ιπποκράτης, ο θεμελιωτής της σύγχρονης ιατρικής, είχε διαπιστώσει ότι «το περπάτημα αποτελεί το καλύτερο φάρμακο». Σήμερα, δεκάδες αιώνες μετά, η ρήση του γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Όπως έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενες αναρτήσεις, το περπάτημα ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και αυξάνει την ενέργεια μας.

Running

Όμως το περπάτημα μας προσφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη όπως:

  • Το περπάτημα προσφέρει σημαντικά οφέλη για την ψυχική μας υγεία

Οι δυσκολίες της δουλειάς μας, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μας, καθώς και οι τοξικοί άνθρωποι γύρω μας, γεμίζουν τις ζωές μας με άγχος, ακόμα και αν δεν το θέλουμε. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το καταπολεμήσουμε είναι το περπάτημα.

  • Το περπάτημα ενισχύει την δημιουργικότητα μας

Κι όμως, ένα από τα οφέλη που προσφέρει το περπάτημα στην καθημερινότητά μας είναι η διέγερση της δημιουργικότητας μας. Κάθε φορά που πηγαίνετε για περπάτημα, συνδέεστε με τον εαυτό σας και την ευεξία σας.

  • Κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς μας

Το περπάτημα ενδυναμώνει την καρδιά μας, στέλνοντας περισσότερο αίμα σε κάθε της χτύπο. Η αερόβια γυμναστική κάνει την καρδιά μας να δουλεύει με λιγότερους παλμούς κατά τις ώρες ξεκούρασης. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην κουράζεται τόσο.

Running 2

  • Το περπάτημα προσφέρει σημαντικά οφέλη για το αναπνευστικό μας

Εκτός από την καρδιά, ένα από τα όργανα που ενεργοποιεί το περπάτημα είναι και οι πνεύμονες μας. Πρόκειται για το όργανο που μεταφέρει οξυγόνο σε ολόκληρο το σώμα. Το περπάτημα τους τροφοδοτεί με ενέργεια για να απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα, το απόβλητο που προκύπτει κατά την παραγωγή ενέργειας.

  • Το περπάτημα ενισχύει τα οστά μας και προστατεύει από την οστεοπόρωση

Το περπάτημα και η τακτική σωματική δραστηριότητα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση υγιών οστών, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο καταγμάτων. Επιπλέον, έχει σημαντικά οφέλη ενάντια στην οστεοπόρωση, μειώνοντας τον ρυθμό απώλειας της οστικής μάζας.

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers like this: