ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ VEGAN KAI CRUELTY-FREE ΠΡΟΙΟΝΤΑ;

Όσο περνάνε τα χρόνια οι εταιρείες καλλυντικών ευαισθητοποιούνται και στρέφονται σε μια πιο ηθική διαδικασία παραγωγής καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης.

Σταμάτησαν να χρησιμοποιούν «ύποπτες» ουσίες και να διεξάγουν πειράματα σε ζώα.

vegan

Αν και οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαγορεύουν τα πειράματα στα ζώα από τα 2013, όσα brands θέλουν να εξαπλωθούν στην αγορά της στην Κίνα είναι υποχρεωμένες να κάνουν πειράματα, ως απόδειξη της αποτελεσματικότητάς τους.

Η στροφή όμως προς τα φυσικά καλλυντικά δεν είναι κάτι νέο. Εδώ και αρκετά χρόνια οι καταναλώτριες, κυρίως στο εξωτερικό, δείχνουν την προτίμησή τους σε προϊόντα φυτικής προέλευσης -χωρίς καθόλου συστατικά ζωικής προέλευσης. Γι’ αυτό και τα καλλυντικά που υπόκεινται στις αρχές του βιγκανισμού, είναι μία τάση που έγινε σύντομα viral και οι μάρκες καλλυντικών παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα «vegan friendly» προϊόντα.

vegan3

Τι σημαίνει να είναι ένα προϊόν vegan;

Vegan είναι τα καλλυντικά που δεν περιέχουν συστατικά που προέρχονται από ζώα και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα vegan και τα vegetarian. Ένα προϊόν για να είναι vegan θα πρέπει να αποκλείσει εντελώς όλα τα συστατικά ζωικής προέλευσης (κερί της μέλισσας). Αντίθετα τα vegetarian, στις συνθέσεις τους επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν και συστατικά που παράγονται από ζώα με cruelty free μεθόδους όπως το π.χ. το μέλι.

Ποια είναι η διαφορά vegan και cruelty-free προϊόντων;

Vegan είναι τα καλλυντικά που δεν περιέχουν καθόλου συστατικά ζωικής προέλευσης, ενώ cruelty free σημαίνει ότι το τελικό προϊόν ή στη φάση της παραγωγής του δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Τα vegan είναι και cruelty-free;

Ναι αλλά δεν ισχύει πάντα το αντίστροφο. Πολλές από τις μάρκες φυσικών καλλυντικών που είναι cruelty free, δεν κατατάσσονται στα vegan γιατί χρησιμοποιούν στις συνθέσεις τους συστατικά όπως π.χ. μέλι ή κερί μέλισσας.

certified-cruelty-free-logos

Τη συνέχεια του άρθρου και πληροφορίες για το αν το προϊόν που χρησιμοποιείτε είναι vegan ή cruelty-free, θα βρείτε στο website της αγαπημένης μου MAIRIGRAM!

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: