5+1 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΟΔΑ

Η βιώσιμη μόδα είναι εκείνη που χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερους φυσικούς πόρους για τη κατασκευή των ρούχων και φροντίζει να μην επιβαρύνει το περιβάλλον με τοξικά απόβλητα και σκουπίδια. Όλα τα στάδια που οδηγούν στην δημιουργία τους, τα οποία ονομάζονται αλυσίδα παραγωγής, γίνονται με τρόπο ασφαλή, δίκαιο και ηθικό απέναντι στους εργαζόμενους και τα ζώα. 

Ethical Fashion

ΗΘΙΚΗ ΜΟΔΑ: ΝΕΑ ΤΑΣΗ Η’ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Πως μπορούμε όμως να  στηρίξουμε τη βιώσιμη μόδα; Σίγουρα δε χρειάζεται να κάνουμε υπερβολικές αλλαγές στον τρόπο που ντυνόμαστε ή επιλέγουμε τα ρούχα μας! 

  • Μπορούμε να αγοράζουμε ρούχα τα οποία πραγματικά χρειαζόμαστε και σίγουρα θα φορέσουμε. Ναι ακούγεται δύσκολο, όμως δεν είναι ακατόρθωτο, αν σκεφτούμε ότι λόγω της καραντίνας περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας.

Ethical Fashion2

  • Η Black Friday μπαίνει στη μαύρη λίστα αφού η βιώσιμη μόδα δε στηρίζει τον υπερκαταναλωτισμό αυτού του θεσμού.

  • Αγάπησε τα second hand και vintage ρούχα. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που παρέχουν τέτοιες λύσεις και θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

Ethical Fashion4

  • Τα ρούχα που δε φοράμε, μπορούμε να τα μεταποιήσουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά.

Ethical Fashion3

  • Fast Fashion εταιρείες: μεγάλη συζήτηση! Σίγουρα δε μπορούμε να τις βγάλουμε από τη ζωή μας αλλά σίγουρα μπορούμε να περιορίσουμε τις αγορές μας.

  • Κάτι που δε κάνουμε συχνά είναι να ελέγχουμε τις ετικέτες των ρούχων που αγοράζουμε. Καλό θα ήταν λοιπόν να παρατηρούμε τα υλικά των ρούχων που αγοράζουμε να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: