ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟΥ

Το καστορέλαιο είναι ένα μη πτητικό έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού ρετσινολαδιά ή Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis). Το φυτό ανήκει στην οικογένεια των ανθοφόρων φυτών που ονομάζεται Euphorbiaceae και καλλιεργείται κυρίως στην Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ινδία (η Ινδία αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% των εξαγωγών καστορέλαιου παγκοσμίως).

Castor Oil 2

Το καστορέλαιο δεν έχει μόνο θεραπευτικές ιδιότητες αλλά μπορεί να αποτελέσει και τον καλύτερο σύμμαχο σας σε θέματα ομορφιάς.

Το καστορέλαιο μακραίνει τις βλεφαρίδες και τα φρύδια.
Η εφαρμογή του καστορέλαιου στα φρύδια και στις βλεφαρίδες σας θα βοηθήσει στην αύξηση του όγκου και του μήκους τους. Αναζωογονεί τα μαλλιά, τα ενυδατώνει και τα δυναμώνει
Αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά και ξηρά λόγω των βαφών, της έκθεσης στον ήλιο ή της χρήσης σεσουάρ και συσκευών ισιώματος, δοκιμάστε να βελτιώσετε τη θρέψη τους με τη χρήση μιας θεραπείας με έλαια. Το καστορέλαιο είναι μια καλή επιλογή καθώς δεν περιέχει καθόλου χημικές ουσίες και είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που προωθούν την επανόρθωση τους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε μετατρέπει το καστορέλαιο σε ένα σούπερ, εξαιρετικά ενυδατικό προϊόν για τα ξηρά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Κατά της τριχόπτωσης
Είναι γνωστό για την ικανότητα του να αντιμετωπίζει την τριχόπτωση ή την αραίωση των μαλλιών σας, ενισχύοντας τις ρίζες τους.

Κατά της ξηροδερμίας
Χάρη στα πολύτιμα συστατικά του, ενυδατώνει και θρέφει τόσο τα λέπια της τρίχας όσο και τις ρίζες της, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας.

Castor Oil - body

Δυναμώνει τα νύχια
Η υψηλή περιεκτικότητα του καστορέλαιου σε βιταμίνη Ε βοηθά στην ενδυνάμωση των νυχιών έτσι ώστε να μην είναι εύθραυστα και αφυδατωμένα. Το καστορέλαιο προτείνεται για τη θρέψη του νεκρού δέρματος και την πρόληψη.

Αφαιρεί τους κάλους
Αυτοί οι ενοχλητικοί κάλοι στα πόδια μπορούν να εξαφανιστούν με την τακτική χρήση αυτού του φυσικού ελαίου. Βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και μαλακώνει τα σκληρά σημεία, επιταχύνοντας την επανόρθωση τους.

Castor Oil 3

Αφαιρεί τις κρεατοελιές
Αυτή είναι μια πάρα πολύ δημοφιλής σπιτική θεραπεία. Ετοιμάστε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και καστορέλαιο. Εφαρμόστε το στην κρεατοελιά και καλύψτε την με ένα τσιρότο. Αφήστε το για ένα βράδυ και ξεπλύνετε το πρωί με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι η ελιά να πέσει.

Χαλαρώνει τα προβλήματα του αναπνευστικού
Η συμφόρηση και η δυσφορία που προκαλούν οι παθήσεις του αναπνευστικού μπορούν να αντιμετωπισθούν με τις παυσίπονες, αντιφλεγμονώδεις δράσεις του καστορέλαιου.

Castor Oil

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το καστορέλαιο γενικά θεωρείται ασφαλές τόσο για τοπική όσο και για εσωτερική χρήση. Ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσει ορισμένες παρενέργειες.

  • κοιλιακές κράμπες, ναυτία, έμετο
  • διάρροια, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες
  • Εάν είστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης συμβουλευθείτε πρώτα τον γιατρό σας για κάθε χρήση καστορέλαιου, ακόμη και ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.
  • Επίσης, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις γι΄αυτό μιλήστε με τον γιατρό σας.

Εσείς το χρησιμοποιείτε;

Σας φιλώ!
Ειρήνη

%d bloggers like this: