ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ

Στο προηγούμενο άρθρο σας μίλησα για δύο βιβλία. Το ένα από αυτά είναι μυθιστόρημα της αγαπημένης Camilla Läckberg, το οποίο λέγεται “Γυναίκες χωρίς Έλεος”.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΕΛΕΙ EBOOKS

This slideshow requires JavaScript.

Τρεις είναι οι πρωταγωνίστριες:

  1. Η Ίνγκριντ εγκατέλειψε την πολλά υποσχόµενη δηµοσιογραφική της καριέρα για να υποστηρίξει τα επαγγελματικά όνειρα του συζύγου της. Ανακαλύπτει πως εκείνος για άλλη µια φορά την απατά.
  2. Η Μπιργίτα δεν πηγαίνει να κάνει τις προγραµµατισµένες ιατρικές της εξετάσεις για να µην αποκαλυφθεί ότι τη δέρνει ο άντρας της. Ανακαλύπτει πως πάσχει από καρκίνο του µαστού.
  3. Η Βικτόρια έφυγε από τη Ρωσία για να παντρευτεί κάποιον που γνώρισε στο Ίντερνετ. Ανακαλύπτει όμως πως ο Σουηδός αγρότης που εµπιστεύτηκε είναι ένας τύραννος.

women-crying

Τρεις καταστροφικοί γάμοι:

Η μόνη λύση για να ελευθερωθούν είναι να διαπράξουν όχι έναν, αλλά τρεις τέλειους φόνους…

Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Στα βιβλία της Camilla δεν πρέπει να εστιάζουμε τόσο στην εκδίκηση αλλά στις ίδιες τις ιστορίες των γυναικών και πως αυτές με διάφορους τρόπους κακομεταχειρίζονται σωματικά αλλά και συναισθηματικά. Παραμένουμε ανεξάρτητες σε όλους τους τομείς χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δε σεβόμαστε τον σύντροφό μας. Στην αρχή θα εκνευριστείτε με τις πρωταγωνίστριες που ανέχονται τόσα πολλά. Μετά όμως θα τις καταλάβετε. Θα καταλάβετε όμως και τι συμβαίνει στη κοινωνία μας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Camilla Läckberg γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι, 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ. Στη Φιελμπάκα εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Από παιδί ήθελε να γίνει συγγραφέας. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο παρακολούθησε στη Στοκχόλμη, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει καριέρα. Τότε ξεκίνησε να γράφει και το πρώτο της βιβλίο “Η παγωμένη πριγκίπισσα”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003 στη Σουηδία.

Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της θα βρείτε στον προσωπικό δικτυακό της τόπο: http://www.camillalackberg.com 

Και φυσικά έχουμε διαγωνισμό στο Instagram!

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: