ΟΙ 7 ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε συναντήσει έναν συνάδελφο που μόνιμα να χαρακτηρίζει τις γυναίκες συναδέλφους του “ανεπαρκείς” ή κάνει αστεία με σκοπό να να τις υποβαθμίσει. Ανεξαρτήτως χώρας, αυτού του είδους προκαταλήψεις υπάρχουν, καλλιεργούνται και χειροτερεύουνιδιαίτερα όταν εμείς οι γυναίκες μένουμε άπραγες.

Πολλές γυναίκες φοβούνται μη χαρακτηριστούν φεμινίστριες ή γραφικές αν “τολμήσουν” να μιλήσουν. Δεν είναι εύκολο, το καταλαβαίνω. Όμως κανείς δε γεννήθηκε θαρραλέος. Διαβάστε, ενημερωθείτε, συζητήστε με άτομα που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εσάς. Σιγά σιγά θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εσάς!

This slideshow requires JavaScript.

Πρόσφατα μια φίλη, μου διηγήθηκε ένα περιστατικό με τον εργοδότη της. Η κοπέλα είχε συμβόλαιο ορισμένου χρόνου και στην ερώτηση της σχετικά με το μέλλον της στην εταιρεία, ο εργοδότης της απάντησε “να σου δώσω δηλαδή συμβόλαιο αορίστου, να μείνεις έγκυος και να σε πληρώνω” – να σημειώσω εδώ ότι η κοπέλα ήδη δούλευε ένα χρόνο στην εταιρεία, με άριστες αξιολογήσεις.

Συμπέρασμα; Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για ίση μεταχείριση στο χώρο εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

womens-march

Παρόλα αυτά γίνονται κάποιες ενέργειες για να αλλάξει το τοπίο αυτό.

Το ξέρατε ότι σήμερα πάνω από 1300 υψηλά ιστάμενα ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων από σε τον κόσμο έχουν δηλώσει εγγράφως ότι δεσμεύονται να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους τις κάτωθι επτά αρχές υπέρ της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών;

  • Ένταξη της αρχής της ισότητας των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά κλιμάκια.
  • Σεβασμός και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων χωρίς ίχνος διάκρισης λόγω φύλου.
  • Διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών.
  • Προώθηση της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της επαγγελματικής εξέλιξης των γυναικών.
  • Υιοθέτηση επιχειρηματικών πλάνων και πρακτικών τροφοδοσίας, εμπορίας και προώθησης αγαθών με τέτοιο τρόπο ώστε να αναβαθμίζεται και να ισχυροποιείται η θέση των γυναικών.
  • Προώθηση της ισότητας μέσω ανάλογων πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο.
  • Αξιολόγηση και λογοδοσία για τα βήματα προόδου υπέρ της ισότητας των φύλων.

Ο Ο.Η.Ε. τονίζει με σαφήνεια ότι οι αυτές οι επτά αρχές δεν απευθύνονται αποκλειστικά στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για περισσότερο ενεργή συμμετοχή των κρατικών φορέων, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των τοπικών, περιφερειακών και διεθνών δικτύων και οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και της επιστημονικής κοινότητας στον αγώνα για την επίτευξη τόσο της νομικής όσο και της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

we-women

“Το πιο δύσκολο είναι η απόφαση να δράσεις, τα υπόλοιπα θέλουν απλά επιμονή”. Amelia Earhart

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: