ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ;

Αγαπημένες μου τον μήνα Ιούλιο τον έχω αφιερώσει στα ψηφιακά βιβλία! Θα σας παρουσιάσω τέσσερα βιβλία τα οποία μπορείτε να διαβάσετε μέσω του υπολογιστή σας, κινητού ή tablet. Σε περίπτωση όμως που δεν είστε μαθημένες για το πως μπορεί να γίνει αυτό, παρακάτω θα βρείτε όλα τα βήματα για να γίνεται και εσείς: PAPERLESS!

Τις προτάσεις των βιβλίων θα τις βρείτε στα επόμενα άρθρα και θα έχετε τη δυνατότητα να τα διεκδικήσετε μέσω διαγωνισμών, σε συνεργασία φυσικά με το #metaixmio. Μείνετε συντονισμένες!

This slideshow requires JavaScript.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από κάποιες βασικές ερωτήσεις!

 • Σε ποιο είδος αρχείου διατίθενται τα ebooks;

Σε αρχείο PDF ή EPUB κρυπτογραφημένο (Adobe DRM).


 • Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα για να διαβάσω τα βιβλία στον υπολογιστή ή στο tablet μου;

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα Adobe ID. Η διαδικασία είναι απλή και δωρεάν, μπορείτε να την κάνετε πατώντας ΕΔΩ.
Για ανάγνωση σε υπολογιστή πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε, με το παραπάνω Adobe ID, το Adobe Digital Editions που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. Η προμήθεια και η ενεργοποίηση του Adobe Digital Editions είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για ανάγνωση σε tablet θα πρέπει επίσης να έχετε εγκατεστημένη και ενεργοποιημένη οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει την κρυπτογράφηση της Adobe (Adobe DRM).


 • Τι περιορισμοί υπάρχουν στα βιβλία που αγοράζω;

Όλα τα βιβλίαμπορείτε να τα διαβάσετε και να τα διαχειριστείτε για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων μόνο μέσα από Adobe Digital Editions για υπολογιστές και readers, και μέσα από τις αντίστοιχες εφαρμογές στα tablets. Λόγω της κρυπτογράφησης τα βιβλία δεν μπορούν να εκτυπωθούν ούτε και να αντιγραφούν. Έχετε όμως το δικαίωμα να περάσετε κάθε βιβλίο μέχρι και σε 5 συσκευές. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις αντίστοιχες συσκευές με το ΙΔΙΟ Adobe ID. Τα βιβλία δε μπορούν να αναγνωστούν από το Kindle (Amazon).


 • Τα βιβλία μπορούν να διαβαστούν στον υπολογιστή ή στη συσκευή ανάγνωσης;

Και στα δύο. Τα βιβλία έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία ώστε να μπορούν να διαβαστούν τόσο σε υπολογιστή όσο και σε συσκευές ανάγνωσης e-readers και tablets.

This slideshow requires JavaScript.

 • Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να διαβάσω το βιβλίο μου στις διάφορες συσκευές;

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις διαδικασίες:

  • Διαβάστε στο iPhone / iPad σας

Για να διαβάσετε το βιβλίο στο iPad ή στο iPhone, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα Adobe ID. Είναι μια απλή διαδικασία την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΕΔΩ. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να θυμάστε το e-mail και τον κωδικό που χρησιμοποιήσατε.
 2. Κατεβάζετε οποιαδήποτε εφαρμογή επιθυμείτε που να υποστηρίζει το Adobe DRM κλείδωμα.
 3. Αφότου κατεβάσετε την εφαρμογή που επιλέξατε, πηγαίνετε στα settings της και την ενεργοποιείτε με το Adobe ID που δημιουργήσατε στο πρώτο βήμα.
 4. Έπειτα έχετε δύο επιλογές:
  α. Πηγαίνετε στο email που έχετε λάβει και επιλέγετε να κατεβάσετε το ebook από εκεί. Στη νέα σελίδα επιλέγετε να κάνετε άνοιγμα του αρχείου με την εφαρμογή που έχετε ήδη επιλέξει.
  β.
  Από τον browser της επιλογής σας μπαίνετε εκ νέου στο gr και κάνετε είσοδο με τα στοιχεία της εγγραφής σας. Αφότου κάνετε σύνδεση επιλέγετε να μπείτε στη «ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ». Επιλέγετε το βιβλίο που θέλετε, πατώντας την επιλογή με το σχετικό σήμα στα δεξιά για download.

This slideshow requires JavaScript.

  • Διαβάστε στο Android σας

Για να διαβάσετε το βιβλίο στην Android συσκευή, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα Adobe ID. Είναι μια απλή διαδικασία την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΕΔΩ. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να θυμάστε το e-mail και τον κωδικό που χρησιμοποιήσατε.
 2. Κατεβάζετε οποιαδήποτε εφαρμογή επιθυμείτε που να υποστηρίζει το Adobe DRM κλείδωμα. Αφότου κατεβάσετε την εφαρμογή που έχετε επιλέξει, πηγαίνετε στα settings της και την ενεργοποιείτε με το Adobe ID που δημιουργήσατε στο πρώτο βήμα.
 3. Έπειτα έχετε δύο επιλογές:
  α. Πηγαίνετε στο email που έχετε λάβει και επιλέγετε να κατεβάσετε το ebook από εκεί. Στη νέα σελίδα επιλέγετε να κάνετε άνοιγμα του αρχείου με την εφαρμογή που έχετε ήδη επιλέξει.
  β. Από τον browser της επιλογής σας μπαίνετε εκ νέου στο gr και κάνετε είσοδο με τα στοιχεία της εγγραφής σας. Αφότου κάνετε σύνδεση επιλέγετε να μπείτε στη «ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ». 
  • Διαβάστε σε e-ink readers

Βεβαιωθείτε ότι ο reader σας υποστηρίζει το Adobe-DRM. Σε περίπτωση που το υποστηρίζει, αναλυτικές οδηγίες για να περάσετε τα βιβλία στον reader σας θα βρείτε στη σελίδα του κατασκευαστή. Πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε χρήση του Adobe Digital Editions, επομένως θα πρέπει να ακολουθήσετε αρχικά τις οδηγίες για την ανάγνωση στο PC / Mac / Laptop, τις οποίες θα βρείτε ΕΔΩ.

This slideshow requires JavaScript.

  • Διαβάστε στο pc σας

Για να διαβάσετε το βιβλίο που θέλετε στο PC / Mac / Laptop, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα Adobe ID. Είναι μια απλή διαδικασία την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΕΔΩ. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να θυμάστετο e-mail και τον κωδικό που χρησιμοποιήσατε.
 2. Κατεβάστε το Adobe Digital Editions. Το λογισμικό διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.
 3. Επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε (authorize) το Adobe Digital Editions με το Adobe ID που δημιουργήσατε στο πρώτο βήμα. Η επιλογή αυτή βρίσκεται στο μένου “Help” στο Adobe Digital Editions.
 4. Έπειτα έχετε δύο επιλογές:
  α. Πηγαίνετε στο email που έχετε λάβει και επιλέγετε να κατεβάσετε το ebook από εκεί. Τα αρχεία που κατεβαίνουν είναι της μορφής URLLink.acsm. Τα συγκεκριμένα αρχεία θα πρέπει να τα ανοίξετε με το Adobe Digital Editions.
  β. Από τον browser της επιλογής σας μπαίνετε εκ νέου στο gr και κάνετε είσοδο με τα στοιχεία της εγγραφής σας. Αφότου κάνετε σύνδεση επιλέγετε να μπείτε στη «ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ». Επιλέγετε το βιβλίο που θέλετε, πατώντας την επιλογή με το σχετικό σήμα στα δεξιά για download.

Καλή σας ανάγνωση!

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: