ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Όταν έρχεται το καλοκαίρι, οι ημέρες μεγαλώνουν και γίνονται πιο ζεστές. Ο σκύλος μας δυσανασχετεί λόγω της γούνας του, όμως μπορεί να απολαύσει το καλοκαίρι μαζί μας, αρκεί να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του εκπαιδευτή Δημήτρη Τομαζίνο:

This slideshow requires JavaScript.

  1. Οι βόλτες και οι δραστηριότητες μας είναι καλό να γίνονται αρκετά νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, και πάντα νηστικοί. Μετά τη βόλτα μπορείτε να δώσετε φαγητό και νερό στο σκύλο σας, εφόσον δεν είναι λαχανιασμένος.
  2. Τόσο τα μεγαλόσωμα όσο και τα μικρόσωμα σκυλάκια ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος τους διαφορετικά από τους ανθρώπους. Δεν μπορούν να ιδρώσουν από το δέρμα τους αλλά το κάνουν μέσα από τα μαξιλαράκια των πατουσών τους και το στόμα τους. Γι’ αυτό το λόγο δεν αφήνουμε ποτέ το σκύλο μας στο αυτοκίνητο, τη ταράτσα ή το μπαλκόνι γιατί είναι πολύ πιθανό να πάθει θερμοπληξία.
  3. Δε πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο σκύλος μας περπατάει ξυπόλυτος.. άρα η καυτή άσφαλτος ή άμμος είναι απαγορευτική.
  4. Η ενυδάτωση είναι σημαντική όλο το χρόνο, και ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Μη δίνετε στον σκύλο σας να πίνει παγωμένο νερό. Χρειάζεται δροσερό νερό.
  5. Τα σκυλιά με λευκό τρίχωμα έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο φως και καλό θα ήταν να τα ψεκάζουμε με ειδικό αντηλιακό για προστασία.
  6. Το πρότυπο πάρκο σκύλων “Forestland” – είναι ανοικτό και ο Δημήτρης και η ομάδα του, σας περιμένει με χαρά στο πλέον κατάλληλο περιβάλλον για το κατοικίδιό μας,  ακόμη και τις πολύ ζεστές ημέρες!

This slideshow requires JavaScript.

Περιμένω με ανυπομονησία φέτος το καλοκαίρι να ταξιδέψω στην Ελλάδα και να επισκεφτώ τη FORESTLANDνα εκπαιδεύσω σε κάτι καινούριο τον Cisco και να παίξω μαζί του, να δοκιμάσω τα καταπληκτικά γλυκά της Μόνας (της οικοδέσποινας του πάρκου) και να απολαύσω την ημέρα μου κυριολεκτικά μέσα στη φύση!

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: