MEET THE STRAYS READY TO BE LOVED

Πάντα αγαπούσα τα ζώα. Από τη στιγμή που απέκτησα όμως το σκυλάκι μου, τον Cisco, αντιλήφθηκα πολλά πράγματα σε σχέση με αυτά και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με το πως πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε και που θα πρέπει να βρίσκονται. Και σίγουρα δε πρέπει ούτε να κακοποιούνται, ούτε να βρίσκονται στο δρόμο.

dog-stray

Έχω διαβάσει πολλές έρευνες για τους ανθρώπους που κακοποιούν τα ζώα. Τα άτομα αυτά έχουν στοιχεία ψυχοπάθειας ή κοινωνιοπάθειας. Αυτό σημαίνει πως δυσκολεύονται να νιώσουν συμπόνια, οίκτο ή ενοχές για τους άλλους και δεν λαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Επίσης, έχουν άγνοια του κινδύνου και των επιπτώσεων. Ο άνθρωπος που κακοποιεί τα ζώα, είναι βέβαιο ότι κακοποιεί και τη γυναίκα του, τα παιδιά του κτλ. Προβληματικό αποτελεί και το γεγονός ότι είναι αρκετοί αυτοί που τα αφήνουν στο δρόμο και φεύγουν. Τι δείχνει αυτό; Σίγουρα μία προβληματική συμπεριφορά, τρόπο σκέψης και έλλειψη ηθικής.

Αλλά αυτό το κείμενο δεν είναι για να κάνουμε το ψυχολογικό προφίλ αυτών των ηλιθίων (εγώ δε κάνω έρευνες – μπορώ να τους λέω όπως θέλω) αλλά να σας παρουσιάσω 3 ζουζούνια (όχι σκυλάκια είναι) που υιοθέτησα εικονικά μέχρι να βρουν την παντοτινή τους οικογένεια.

ΜΠΕΝ, Ο ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ

  • Μωρό ήρθε στο καταφύγιο, μαζί με τα εννέα αδέρφια του. Ήταν ο πιο ντροπαλός και ο πιο όμορφος από όλους, με ένα υπέροχο τρίχωμα και δύο υπέροχα μελιά μάτια.Από μωρό έγινε παιδί, από παιδί έφηβος και από έφηβος ενήλικος σκύλος. Και ακόμα ψάχνει το παντοτινό του σπίτι. Τσαχπίνης, παιχνιδιάρης και τρυφερός ελπίζει σύντομα να βρει το σπίτι που του αξίζει.
  • Αν σε ενδιαφέρει να τον αγαπήσεις και να τον υιοθετήσεις ΠΑΤΑ ΕΔΩ

This slideshow requires JavaScript.

ΡΙΟ, ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥΣΟΥΔΙ

  • Ο καρναβαλιστής του καταφυγίου, σπέρνει χαρά και διασκέδαση με τα κοντά πόδια και τα μακριά αυτιά. Κοινωνικός με τους ανθρώπους και τα ζώα, ανταποκρίνεται άψογα στην εκπαίδευση και γνωρίζει τις βασικές εντολές. Βρέθηκε σε κεντρικό δρόμο μαζί με τα αδέρφια του, διπλά στη νεκρή μητέρα τους.
  • Ο Ρίο υιοθετήθηκε και είμαι πανευτυχής. Σκεφτόμουν το μουτράκι του, μόνο του και ανυπομονούσα πότε θα βρει το παντοτινό του σπίτι. ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΕ – HOORAY!!

RIO

ΠΙΠΟΓΙΟ – Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ

  • Ο Pipoyo, καθημερινά κοιτάζει τους ανθρώπους του καταφυγίου με λυπημένο βλέμμα. Χαμένο σ’ έναν κόσμο που δεν τους αφήνει να μπούνε. Ίσως οι τραυματικές εμπειρίες που έχει από τους ανθρώπους να μην είναι τόσο εύκολο να ξεπεραστούν. Εγώ λοιπόν θα τον στηρίζω και θα τον αγαπώ.  Έυχομαι πολύ σύντομα να αρθούν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν για να αποκτήσει μία παντοτινή οικογένεια.

This slideshow requires JavaScript.

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω όλα τα αδέσποτα που υπάρχουν (σκυλάκια – γατάκια). Μακάρι να μπορούσα να τα βάλω όλα στο κρεββάτι μου να νιώσουν λίγη ζεστασιά όπως έκανα μικρή με τα εκατομμύρια κουκλάκια που είχα στο δωμάτιο μου. Όμως αυτό που λέω στον εαυτό μου είναι ότι κάνω το καλύτερο δυνατό.

Ακόμα και ένα αδέσποτο να υιοθετηθεί για μένα αποτελεί μία μικρή νίκη. Γιατί ελπίζω σε ένα καλύτερο κόσμο, σε ένα καλύτερο αύριο.

Λίγα λόγια για τη Save a Greek Stray

Η SGS είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.

Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: