ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ; ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

Αγαπημένα μου κορίτσια, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό το θαύμα του δέρματος που λέγεται Βιταμίνη Α.

This slideshow requires JavaScript.

Ποια είναι η βιταμίνη Α;

Η βιταμίνη A είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη που αποθηκεύεται στο συκώτι. Στη διατροφή υπάρχουν δύο τύποι βιταμίνης: η ρετινόλη που υπάρχει στο κρέας, στα ψάρια, στα πουλερικά και στα γαλακτοκομικά και η προβιταμίνη Α, η οποία εντοπίζεται στα φυτικά κυρίως τρόφιμα (φρούτα και λαχανικά).

Η βιταμίνη Α:

  • Είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της υγείας των βλεννογόνων και των επιθηλιακών ιστών – ποιοι είναι οι κύριοι; ιστοί που περιβάλλουν τις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες του σώματος όπως το δέρμα, τους βλεννογόνους, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και τον κερατοειδή χιτώνα – του σώματος.
  • Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των δοντιών και των οστών
  • Βοηθά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και επίσης βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.
  • Η αντιοξειδωτική ιδιότητα της βιταμίνης Α έχει αντιγηραντική επίδραση και ότι το ρετινοϊκό οξύ, παράγωγο της βιταμίνης Α και τα ισομερή του, έχουν ορμονική δράση που επηρεάζει διάφορες φυσιολογικές διεργασίες.

This slideshow requires JavaScript.

Άρα όπως τονίσαμε παραπάνω, η διατροφή είναι ο βασικός τρόπος για να λάβουμε τη βιταμίνη Α στον οργανισμό μας.  Όμως είναι δυνατόν μία βιταμίνη να έχει τόση σχέση με την υγεία του δέρματος και να μην έχει προσπαθήσει ο χώρος της ομορφιάς να μην τη χρησιμοποιήσει; Όχι βέβαια! Και φαντάζομαι ότι τα τελευταία χρόνια έχετε παρατηρήσει ότι γίνεται μεγάλος λόγος γι’ αυτήν.

Το έλαιο Βιταμίνης Α είναι ένας ισχυρός φυσικός σύμμαχος ομορφιάς για την επιδερμίδα του προσώπου μας, καθώς:

  • μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  • ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου
  • ενισχύει τον μεταβολισμό των κυττάρων
  • απαλύνει δυσχρωμίες
  • μειώνει τις καφέ κηλίδες

Όταν η βιταμίνη Α μπαίνει στη ρουτίνα της καθημερινής περιποίησης, το δέρμα μπορεί να αντιδράσει με ελαφρά ερυθρότητα και ήπιο ξεφλούδισμα. Αν παρατηρήσουμε έντονο πρόβλημα τότε πρέπει να απευθυνθούμε στον ειδικό που μας σύστησε το προϊόν για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το όποιο πρόβλημα.

vitA

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το έλαιο βιταμίνης Α καθημερινά και μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει η υγεία του δέρματος μου, κάνοντας το απίστευτα λαμπερό. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε μετά από ένα δεκαήμερο και πραγματικά θα σας ρωτάνε όλοι τι κάνατε στο πρόσωπο σας!

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: