ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

Αν έχω κάνει κάτι σωστά σε σχέση με τον σκύλο μου, ήταν να απευθυνθώ σε κάποιον εκπαιδευτή, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωή του. Και η αλήθεια είναι ότι φάνηκα πολύ τυχερή διότι ο Δημήτρης αποδείχτηκε θησαυρός όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα μας.

DSC_0191

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Τομαζίνο

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας, ο Δημήτρης ασχολείται με την εκπαίδευση και συμπεριφορά των σκύλων. Η αγάπη του για τα ζώα εμφανίστηκε σε μικρή ηλικία.

 • Στα έντεκα του χρόνια, αφού έχασε τον πρώτο του σκύλο από μόρβα, ήρθε το πρώτο ερέθισμα για να ξεκινήσει να μαζεύει πληροφορίες για τη συμπεριφορά των σκύλων.
 • Στα δεκατέσσερα εκπαίδευσε στην βασική υπακοή τη Ρομίνα, ένα ημίαιμο κουτάβι, με την βοήθεια του βιβλίου του “Tom Scott: Πως να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας”.
 • Το 2005 ήταν καθοριστικό για την εξελικτική του πορεία στο χώρο αφού με τη κατεύθυνση και καθοδήγηση του Συμπεριφοριστή Εκπαιδευτή Ζώων Συντροφιάς, Βαγγέλη Διαμαντάκο MSc, εκπαίδευσαν τον Σίμπα, ένα βελγικό ποιμενικό σκύλο.
 • Από το 2008 μέχρι το 2013, η εκτροφή του βελγικού ποιμενικού, καθώς και η λεπτομερής καταγραφή της κοινωνικής ζωής των σκύλων, ενίσχυσε τόσο τις εμπειρίες όσο και τις γνώσεις του σε θέματα συμπεριφοράς και εκπαίδευσης των σκύλων.
 • Από το 2014 μέχρι σήμερα η συνεργασία του με το φιλοζωικό σωματείο Straycare του έχει δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσει κακοποιημένα ζώα έτσι ώστε να υιοθετηθούν και να έχουν αρμονική συμβίωση με τους ιδιοκτήτες τους. Έχει επίσης καταφέρει να σώσει αρκετά επιθετικά σκυλιά από σίγουρη ευθανασία και να επανενταχθούν στις οικογένειές τους, γεγονός που του δίνει δύναμη να συνεχίσει αυτό που τόσο αγαπά, να εκπαιδεύει τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους.

WTBC36

Είναι σημαντικό να αναφερθεί εδώ ότι ο Δημήτρης εφαρμόζει και προωθεί το αγγλικό πρότυπο εκπαίδευσης, χωρίς βία, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η βία δεν έχει σχέση με την εκπαίδευση. Είναι υποστηρικτής της θετικής εκπαίδευσης με αναγνωρισμένες μεθόδους. Δεν στέκεται φυσικά μόνο σε αυτό αφού επενδύει και στην εκπαίδευση των ανθρώπων (ιδιαίτερα των παιδιών), όσον αφορά τη σωστή συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα, μέσω ενημερωτικών και διαδραστικών σεμιναρίων σε σχολεία και εκπαίδευση κατ’ οίκον.

Οδηγός στη ζωή και κινητήρια δύναμη του είναι η αγάπη του για τη ζωή, τους ανθρώπους και τα ζώα. Στόχος ζωής είναι η αλλαγή της ανθρώπινης νοοτροπίας απέναντι στους τετράποδους φίλους μας.

Το πιο σημαντικό για μένα μετά από τόσα χρόνια είναι ότι εκπαιδεύτηκα και εγώ μαζί με το Cisco. Άλλαξα τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης απεναντι στα ζώα, έμαθα πως πρέπει να λειτουργώ σε κάθε περίπτωση και κυρίως είπα #stop στα στερεότηπα που υπάρχουν σχετικά με τα ζώα!

This slideshow requires JavaScript.

Παρακάτω θα βρείτε τα επικείμενα σεμινάρια που γίνονται στον καινούριο χώρο του Δημήτρη, στο FORESTLAND

 1. Πρώτες μέρες στο σπίτι, τι κάνω;
 2. Ο σκύλος μου δε με ακούει; γιατί; ποιος είναι ο τρόπος για απόλυτη υπακοή;
 3. Ασταμάτητο γάβγισμα, πως κόβεται;
 4. Καταστροφές αντικειμένων, πως σταματούν;
 5. Επιθετικότητα και φοβίες πως συνδέονται;
 6. Υιοθετώντας από καταφύγιο, τι εκπαίδευση χρειάζεται; τι προσέχω;
 7. Τι πρέπει να μάθει το κατοικίδιο, ποιοι είναι οι κανονισμοί ασφάλειας;
 8. Ποια είναι η κατάλληλη διατροφή για το σκύλο μου;
 9. Λαιμαργία ή ανορεξία, πως λύνονται;
 10. Ο σκύλος μου τρώει τα πάντα από κάτω, ποια είναι η κατάλληλη εκπαίδευση;

FORESTLAND1

Τα σεμινάρια βασίζονται σε θετικές και αποδεκτές μεθόδους εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και εμπεριστατωμένες μελέτες αναγνωρισμένων επιστημόνων.

Βρείτε τον Δημήτρη στα social media:

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

 

%d bloggers like this: