Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ NARWHAL: ΤΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες ότι τα social media και το internet έχουν κατακλυστεί από τις φωτογραφίες ενός μικρού κουταβιού (ράτσας Dachshund-terrier), τον Narwhal ή αλλιώς τον μικρό μαγικό μονόκερο.

Αν κάποιο κουτάβι έχει κάνει πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο και είναι τόσο αγαπητό για αυτό ακριβώς που είναι, τότε μιλάμε για τον Narwhal, ο οποίος γεννήθηκε με μια ουρά που έρχεται από το μέσον του μετώπου του και ο οποίος διασώθηκε από ένα κέντρο διάσωσης ζώων στο Missouri που ονομάζεται Mac’s Mission.

narwhal-the-magic-pappy

Ο μικρός μας φίλος, βρέθηκε τραυματισμένος στο πόδι, περπατώντας κατά μήκος του δρόμου, παρέα με ένα πιο μεγάλο σε ηλικία σκυλί, το οποίο το κέντρο επίσης διέσωσε. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του κέντρου φρόντισαν να διαδώσουν τα νέα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και μοίρασαν φωτογραφίες/βίντεο του κουταβιού με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

Μέσα σε λίγες μέρες, η ιστορία του Narwhal έγινε viral

Το κέντρο διάσωσης έχει λάβει περισσότερες από 500 αιτήσεις για την υιοθέτησή του. Ένα άτομο προσφέρθηκε να τον αγοράσει για $7000, όμως ο Narwhal «δεν είναι προς πώληση», σημειώνει η ομάδα.

narwhal

Για να είναι κανείς αναντικατάστατος πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός – Coco Chanel 

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΓΙΑΤΙ Ο NARWHAL ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται λόγος για την αποδοχή στη διαφορετικότητα, για τις διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, για την απόρριψη που δέχεται οτιδήποτε φαντάζει περίεργο και παράξενο. Όμως ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός, με διαφορετικά βιώματα, εμπειρίες, απόψεις και αντίληψη. Η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει. Αντιθέτως, είναι αυτό που εξυψώνει την ίδια μας την ύπαρξη, που αναδεικνύει την ποικιλομορφία και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης υπόστασης.

narwhal

Ο Narwhal μας μας απέδειξε ότι:

  • η διαφορετικότητα δεν αποτελεί λόγο αποξένωσης. Όλοι θέλουν αυτό το κουταβάκι ακριβώς γι’ αυτό που είναι.
  • όλοι μπορούν να αποδεχτούν το διαφορετικό αρκεί να υπάρχει σωστή ενημέρωση. Η άγνοια γιγαντώνει το φόβο, και ο τελευταίος δίνει τη σειρά του στο μίσος και το ρατσισμό. Φοβόμαστε αυτό που δεν γνωρίζουμε, όχι αυτό που δε μας μοιάζει.
  • κανείς δε γεννήθηκε τέλειος, όμως αυτό δεν μας κάνει λιγότερο έξυπνους, τίμιους, όμορφους, ευγενικούς και τόσα άλλα θετικά επίθετα που θα μπορούσαν να μας χαρακτηρίσουν.
  • ο κόσμος μας δεν είναι ιδανικός, υπάρχουν όμως άνθρωποι που προσπαθούν να τον κάνουν καλύτερο. Δεν προσπερνούν την ανάγκη των άλλων για επιβίωση, αγάπη, θαλπωρή, ισότητα.. Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε και εμείς το ίδιο;

Και πάντα να θυμάστε:

Respect all living things and never take what you cannot give back or destroy what you cannot create.

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: