ΣΤΙΛΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι να βάλουμε στο γυμναστήριο, χωρίς όμως να χάσουμε τη καλαισθησία μας. Μπορούμε να δείξουμε κομψες, να αποδώσουμε καλύτερα και να νιώσουμε 100% αυτοπεποίθηση όταν γυμναζόμαστε, με τον παρακάτω οδηγό για στιλ στο γυμναστήριο.

This slideshow requires JavaScript.

Καταρχάς, υπάρχουν 3 κατηγορίες κοριτσιών που πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Αυτές που γυμνάζονται με στιλ, αυτές που γυμνάζονται με άνεση και αυτές που συνδυάζουν και τα δύο: στιλ και άνεση. Εγώ περιττό να σας πω ότι είμαι στη δεύτερη κατηγορία, στην οποία η άνεση είναι το συνώνυμο του λέτσου. Βέβαια, τον τελευταίο καιρό, δεδομένου ότι αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο, παρατήρησα ότι θέλω να αλλάξω level, και να πάω στην τρίτη κατηγορία. Και αυτό διότι συνειδητοποίησα ότι η γυμναστική μας γεμίζει με πολλή αυτοπεποίθηση και μας βγάζει τον καλύτερό μας εαυτό.

This slideshow requires JavaScript.

Οπότε κορίτσια μου, όπως καταλάβατε από τον πρόλογο, σήμερα θα μιλήσουμε για τους στιλιστικούς κανόνες του γυμναστηρίου που δεν αποτάσσουνε την άνεση.

  1. Βαμβακερά ή συνθετικά ρούχα; Ξέρατε ότι οι περισσότερες από εμάς διαλέγουμε βαμβακερά ρούχα διότι τα θεωρούμε πιο υγιεινά; Και μέχρι ένα βαθμό αυτό ισχύει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα βαμβακερά αφήνουν σημάδια από ιδρώτα και όλο αυτό φαίνεται άκομψο. Προτιμήστε αθλητικά ρούχα από συνθετικά διαπνέοντα. Είναι      σημαντικό τα ρούχα μας να είναι άνετα, από σωστό υλικό, να μη διαγράφουν τα επίμαχα σημεία του σώματος μας και να είναι ανάλογα με τον τύπο άσκησης που σκοπεύουμε να κάνουμε.
  2. Βάψιμο: Κορίτσια μου στο γυμναστήριο καλό θα ήταν να μην πηγαίνουμε βαμμένες. Καταρχήν, λερώνετε την πετσέτα σας. Δεύτερον, μας βλέπουν οι άντρες και γελάνε. Τώρα βέβαια ένα κονσιλεράκι για τυχόν κοκκινίλες πάντα είναι χρήσιμο.
  3. Εσώρουχα: Όσο και να μη θεωρείτε θηλυκά τα αθλητικά εσώρουχα, για κάποιον λόγο υπάρχουν. Ιδιαίτερα η σωστή επιλογή αθλητικού στηθόδεσμου είναι απαραίτητη αφού σας προστατεύει από κραδασμούς και τραυματισμούς.
  4. Διαλέξτε σωστά αθλητικά παπούτσια: Εάν πηγαίνετε για yoga, pilates ή πιο απλές ασκήσεις μπορείτε να διαλέξετε ότι αθλητικό θέλετε αρκεί να είναι και λίγο trendy (ούτως ή άλλως δεν τα χρησιμοποιείτε). Εάν πηγαίνετε στο γυμναστήριο για αεροβική, καλό θα ήταν να έχετε αθλητικά με αερόσολες ώστε να προστατεύουν τη μέση και το αυχενικό σας από τους κραδασμούς.
  5. Τι έχουμε πάντα μαζί μας: Ένα μπουκαλάκι νερό, μία καθαρή πετσέτα, το i-pod ή το κινητό μας. Μέχρι εκεί!

This slideshow requires JavaScript.

Βέβαια η καλύτερη συμβουλή που θα σας έδινα είναι να πηγαίνετε γυμναστήριο με το χαμόγελο στα χείλη! Έχουν γίνει έρευνες ότι έχοντας καλή διάθεση, η αποδοτικότητα των ασκήσεων είναι πολύ μεγαλύτερη!

Σας φιλώ!
Ειρήνη

 

%d bloggers like this: