ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΡΟΥΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ

Τα τελευταία χρόνια, είτε λόγω της παγκόσμιας κρίσης, είτε γιατί ο καταναλωτισμός έχει κουράσει, προσπαθούμε να ζούμε λιτά και να αναγνωρίζουμε τι είναι απαραίτητο στη ζωή μας και τι όχι. Και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τα υλικά αγαθά. Ο μινιμαλισμός είναι το αντίδοτο σε μία κατάσταση υπερφόρτωσης που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας. Φυσικά η αλλαγή τρόπου σκέψης και ζωής είναι μια διαδικασία χρονοβόρα αλλά σιγουρά, όχι ακατόρθωτη.

Recycle

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τα πράγματα και συγκεκριμένα για τα ρούχα που κρατάμε αιώνια στις ντουλάπες μας χωρίς λόγο και αιτία, απλά και μόνο επειδή έτσι μας έχουνε μάθει να κάνουμε. ΚΑΚΩΣ! Και μιλάω εγώ που μάζευα ακόμα και το απόκομμά του κινηματογράφου! Θα μιλήσουμε λοιπόν για τα ρούχα που χρειάζεται να ξεφορτωθούμε μια για πάντα από τις ντουλάπες μας.

Συνήθως, όταν ψωνίζουμε κάτι καινούριο έχουμε τη τάση να ξεχνάμε τα παλιά μας ρούχα, με αποτέλεσμα, Σάββατο βράδυ, να μην έχουμε τίποτα να φορέσουμε! Μη μου πείτε ότι δε σας έχει συμβεί αυτό!

This slideshow requires JavaScript.

Οι κατηγορίες των ανεπιθύμητων ρούχων είναι οι εξής:

 1. Τα Virgin ρούχα είναι αυτά που δεν έχουμε φορέσει ποτέ ή τα έχουμε φορέσει έστω και μία φορά. Για να μην τα έχετε (ξανα)βάλει σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ρούχα δε θα φορεθούν.
  • TIP: Σε πολλούς οργανισμούς και εκκλησίες, τα ρούχα μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα. Οποιοδήποτε ρούχο βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπορεί να χαριστεί. Το συγκεκριμένο tipισχύει και για τις επόμενες κατηγορίες εκτός της πέμπτης.
 2. Τα ρούχα Κλώνοι. Και δε μιλάω για τα μαύρα μας ζιβάγκο, όπου όσα και να έχουμε δεν πειράζει. Μιλάω για τα ρούχα πχ. φορέματα μαύρα που μοιάζουν μεταξύ τους, για ρούχα με το ίδιο μοτίβο ή με παραπλήσια υφάσματα. Κρατήστε τα πιο καινούρια.
  Same patterns
 3. Τα ρούχα Φαντάσματα, είναι τα ρούχα που αγαπήσαμε στο παρελθόν, τα φορέσαμε και μετά συνειδητοποιήσαμε πόσο κακόγουστα ντυθήκαμε. Σε όλες μας συμβαίνει, δε τρέχει και τίποτα, απλά ξεπεράστε το και αδειάστε τη ντουλάπα σας από δαύτα.
 4. Τα ρούχα των Υποσχέσεων είναι αυτά που κάποτε, λέω κάποτε, μας έκαναν σωστή εφαρμογή. Από τότε όμως ίσως να πήραμε βάρος ίσως όμως και να χάσαμε. Συνήθως κρατάμε αυτά που μας θυμίζουν πόσο αδύνατες ήμασταν και δίνουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας ότι μπορούμε να ξαναγίνουμε έτσι. Κορίτσια ή αρχίστε διατροφή και γυμναστική αλλιώς δώστε τα σε κορίτσια που τα χρειάζονται.
  same-t-shirts.jpg
 5. Τα ρούχα Ανεπίδεκτα Επιδιορθώματος, είναι αυτά που όσο και να προσπαθήσαμε δε καταφέραμε να τα σώσουμε. Εντάξει, σας άρεσαν, είχατε δεθεί μαζί τους, όμως τώρα μπορείτε να τα πάτε για ανακύκλωση.
  • TIP: Τα H&M κάνουν ανακύκλωση ρούχων. Ως ανταμοιβή δίνουν εκπτωτικούς κωδικούς για μελλοντικές αγορές. Με έναν σμπάρο 2 τρυγόνια!
 6. Για το τέλος σας έχω μία κατηγορία που νομίζω είναι η περισσότερο σεβαστή από όλες μας. Ξεφορτωθείτε τα ρούχα που απλά δεν σας αρέσουν πια. Τόσο απλά. Αυτά είναι τα ρούχα The End!

This slideshow requires JavaScript.

Εσείς τι κατηγορία ρούχων που πρέπει να ξεφορτωθείτε έχετε;
Περιμένω νέα σας!

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: