ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΕ ΒΑΠΤΙΣΗ – ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ

Αυτή η περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η περίοδος των βαπτίσεων και των γάμων. Σήμερα θα αναφερθούμε στους ενδυματολογικούς κανόνες που ακολουθούμε ως καλεσμένες σε μία βάπτιση.

This slideshow requires JavaScript.

DO’S

  • Γενικά να γνωρίζετε ότι όταν το προσκλητήριο αναφέρει πρωινή ή απογευματινή ώρα, ο ενδυματολογικός κώδικας είναι διαφορετικός και πρέπει να αποφύγετε το πολύ επίσημο και βραδυνό look. Να τονίσουμε φυσικά εδώ, ότι πάντα ελέγχουμε διάφορα δεδομένα της βάπτισης όπως: την ώρα που γίνεται, την εποχή, την τοποθεσία, τον καιρό.
  • Στις βαπτίσεις, ακολουθούμε λιγότερο αυστηρούς χρωματικούς κανόνες σε σχέση με τους γάμους. Χρωματικοί περιορισμοί δεν υπάρχουν και μαντέψτε: μπορείτε να ντυθείτε στα λευκά! Το λευκό συμβολίζει την αγνότητα, το πιο κατάλληλο χρώμα για αυτήν την περίσταση. TIP: Ο μόνος περιορισμός στα χρώματα είναι το ολόμαυρο outfit, όπου σε γενικές γραμμές δεν συνίσταται.
  • Κάτι που συναντάμε τον τελευταίο καιρό στις βαπτίσεις είναι ότι οι καλεσμένοι (ιδιαίτερα οι κοντινοί στο παιδί) συνδυάζουν τους χρωματισμούς των ρούχων τους με αυτά του νεοφώτιστου. Αυτό γίνεται για να υπάρχει μια συνάφεια και ωραίο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες.

This slideshow requires JavaScript.

DON’TS

  • Τα ρούχα με λίγο ύφασμα, όπως εξώπλατα, βαθιές λαιμοκόψεις, μίνι, καλύτερα να αποφεύγονται αφενός διότι βρίσκεστε στο χώρο της εκκλησίας, αφετέρου διότι οι βαπτίσεις γίνονται πρωινές – μεσημεριανές ώρες.
  • Αποφύγετε τα ογκώδη αξεσουάρ και προτιμήστε chic κοσμήματα, καθώς επίσης επιλέξτε τσαντάκια λιγότερα βραδινά.

Κατάλληλα ρούχα για μια τέτοια περίπτωση θα ήταν:

  1. Cocktail φορέματα διαφόρων χρωματισμών
  2. Αέρινες παντελόνες ή ολόσωμες φόρμες
  3. Deux pieces με φούστες
  4. Midi φούστες σε Α ή κλος γραμμές
  5. Floral φορέματα, μεταξωτά ή λινά υφάσματα

Σας φιλώ, 
Ειρήνη

%d bloggers like this: