ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑ

Το να ξέρουμε σε ποιον σωματότυπο ανήκουμε είναι πολύ σημαντικό, αφού γνωρίζοντάς τον μπορούμε να πάρουμε σωστές στιλιστικές αποφάσεις. Τέσσερις είναι οι βασικοί σωματότυποι που υπάρχουν και τα ονόματα τους είναι μήλο, μπανάνα, αχλάδι και κλεψύδρα.Σωματότυπος5

 • Σωματότυπος Μήλο: Ο κορμός είναι στρογγυλεμένος και τα μπράτσα είναι συνήθως πλαδαρά. Οι γλουτοί είναι μικροί και επίπεδοι ενώ οι μηροί είναι αδύνατοι και τα πόδια λεπτά.
  → Don’ts: Φούστες σε γραμμή Α, ψηλόμεσες pencil, στενές miniskirts, cropped pants, στιλέτο ή άλλα υπερβολικά λεπτεπίλεπτα παπούτσια και τα boxy jackets καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Σωματότυπος2

 • Σωματότυπος Μπανάνα: Τα χέρια και τα πόδια είναι λεπτά και μακριά, όχι όμως γυμνασμένα. Ο κορμός είναι μικρός και οι ώμοι λεπτοί. Τα οπίσθια είναι μικρά και επίπεδα. Πρόκειται για ένα σχήμα που δεν έχει πολλές καμπύλες.
  → Don’ts: Μπλούζες, πουκάμισα, σακάκια και jackets σε ίσια γραμμή ή όγκο στην περιοχή των ώμων δεν ταιριάζουν στον τύπο αυτό. Στα don’ts συγκαταλέγονται και τα wrap φορέματα, οι φούστες και τα φορέματα σε Α γραμμή.

Σωματότυπος

 • Σωματότυπος Κλεψύδρα: Οι γοφοί και η περιοχή του στήθους είναι φαρδιοί, ενώ η μέση είναι στενή δημιουργώντας έτσι το χαρακτηριστικό σχήμα της κλεψύδρας. Τα οπίσθια είναι τονισμένα και οι γάμπες φαίνονται γυμνασμένες.
  → Don’ts: Kοντά tops, ζιβάγκο, skinny jeans, πλισέ φούστες και οτιδήποτε με όγκο που προσθέτει πόντους. Θα πρέπει επίσης να μείνετε μακριά από τις φούστες και τα φορέματα που είναι πάρα πολύ στενά.

 • Σωματότυπος Αχλάδι: Ο σωματότυπος αυτός είναι κλασσικός των μεσογειακών γυναικών. Η μέση στενή, οι γοφοί είναι φαρδύτεροι από την περιοχή του στήθους. Ο λαιμός είναι κομψός και τα χέρια είναι λεπτά. Επίσης οι γάμπες είναι συνήθως λεπτές.
  → Don’ts: Οι pencil φούστες, τα skinny jeans, τα boxy jackets, τα παντελόνια καθώς και οι φούστες σε έντονα χρώματα δυστυχώς δεν ταιριάζουν σε αυτόν τον τύπο σώματος.

Σωματότυπος4

Αφού γνωρίσαμε, καθορίσαμε και αποδεχτήκαμε τον τύπο του σώματός μας, μπορούμε να επιλέξουμε τις τάσεις της μόδας που μας ταιριάζουν και να απορρίψουμε αυτές που δεν μας κολακεύουν.

Το θέμα είναι να προσαρμόζουμε τη μόδα πάνω μας και όχι το αντίστροφο.

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: