ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΣΑΣ

Το ταξίδι με το κατοικίδιο μας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Βέβαια για να πω τα πράγματα με το όνομά τους, οι δύο-τρεις φορές στην αρχή είναι κάπως άβολες αλλά αν είστε σωστά προετοιμασμένες η διαδικασία θα σας φανεί παιχνίδι. Προσωπικά ταξιδεύω με το σκυλάκι μου τον Cisco (με αεροπλάνο), τρεις φορές το χρόνο. Μετά από αρκετά χρόνια έχουμε καταλήξει να έχω εγώ περισσότερο άγχος από το σκυλάκι μου.

Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα που ακολούθησα πριν ταξιδέψουμε για πρώτη φορά με το αεροπλάνο:

ΒΗΜΑ 1: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ

  • Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες πρέπει να φέρουν ηλεκτρονικό τσιπ (δεν έχει ελεγχθεί ποτέ ο Cisco για το αν φοράει τσιπ ή όχι, παρόλα αυτά απαιτείται).
  • Το ζωάκι σας πρέπει να έχει κάνει όλα τα απαιτούμενα εμβόλια, προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στο αεροσκάφος, καθώς επίσης είναι υποχρεωτικό να φέρει βιβλιάριο υγείας από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο (το βιβλιάριο ελέγχεται σίγουρα, χε-χε).

travelling-with-pets (2).jpg

ΒΗΜΑ 2: ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  • Απαγορεύεται να ταξιδεύουν κατοικίδια μικρότερα των 2 μηνών, που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή είναι ναρκωμένα.
  • Σε ορισμένες χώρες ισχύουν κάποιες επιπλέον συνθήκες υγιεινής. Ελέγξτε το με την πρεσβεία της χώρας που θα επισκεφτείτε και πάντα να επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα της αεροπορικής εταιρείας, ώστε να λάβετε γνώση των απαγορεύσεων και των όρων που θέτουν (κάθε μία έχει τους δικούς της).
  • Στη καμπίνα επιτρέπεται η μεταφορά μικρών κατοικίδιων, το βάρος των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10 κιλά (μαζί με το κλουβί μεταφοράς-crate). Το crate δεν πρέπει να υπερβαίνει σε διαστάσεις αυτές που δίνει κάθε αεροπορική εταιρεία, ώστε να χωράει κάτω από το κάθισμα. Προσοχή ο φορέας θα πρέπει να είναι ειδικός ώστε το ζώο να μπορεί να κινηθεί, να αναπνεύσει, να διατηρήσει την θερμοκρασία του, να του χορηγηθεί νερό ή ότι άλλο χρειαστεί.

travelling-with-pets-1.jpg

  • Τα ζωάκια που ταξιδεύουν σε ξεχωριστό ειδικό χώρο του αεροπλάνου, έχουν βάρος περίπου από 10 έως και 100 κιλά μαζί με το κλουβί. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ να είστε ενήμεροι για τυχόν αλλαγές, ακυρώσεις, καθυστερήσεις της πτήσης καθώς επίσης να δηλώσετε έγκαιρα το κατοικίδιο σας, το οποίο θα συνυπολογιστεί στο κόστος και στο χώρο των αποσκευών. Το πιο σοφό θα ήταν να προγραμματίσετε μία απευθείας πτήση.

Τη συνέχεια θα την βρείτε στο ιστολόγιο της αγαπημένης μου Ιωάννας:
Ioanna’s Notebook

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: