THINK GREEN: ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΣΟΓΙΑΣ

 

Αγαπημένα μου κορίτσια, τελευταία γίνεται λόγος για τα κεριά σόγιας, τα οποία είναι μια φυσική εναλλακτική λύση και τα οποία παρασκευάζονται από ανανεώσιμο φυτικό πόρο και είναι βιοδιασπώμενα. Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια εποχή όπου όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποκτούν οικολογική συνείδηση και στρέφονται σε όλο και περισσότερα φυσικά ή και βιολογικά προϊόντα.

Candle.jpg

Τι ακριβώς είναι το κερί σόγιας;

Η πρώτη ύλη του κεριού προέρχεται από το λάδι του φασολιού σόγιας, το σογιέλαιο. Για να γίνει κερί, όπως κάθε φυτικό κερί (σογιέλαιο, φοινικέλαιο, ελαιόλαδο) ή ορυκτό κερί παραφίνης (παραφινέλαιο), υδρογονοποιείτε για να αποκτήσει στερεά μορφή. Η υδρογόνωση είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείτε και για την παρασκευή της μαργαρίνης προκειμένου κι αυτή να αποκτήσει μια στερεή μορφή όπως την γνωρίζουμε.

Παρόλο που το λάδι σόγιας είναι βιολογικό στο πρώτο στάδιο παραγωγής, ο ισχυρισμός βιολογικό παύει αυτόματα να ισχύει λόγο της χημικής διεργασίας της υδρογόνωσης που καθιστά το υλικό μη βιολογικό.

Εντούτοις παραμένει ένα απολύτως φυτικό προϊόν.

Τα συμβατικά κεριά παραφίνης προέρχονται από την διύλιση του αργού πετρελαίου που είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος, και με την καύση τους απελευθερώνουν τοξικές ουσίες βλαβερές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα για τη χρήση αυτών των κεριών;

  • Ως φυτικό προϊόν το κερί σόγιας είναι μια φυσική ανανεώσιμη πηγή, φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
  • Τα κεριά σόγιας καίνε με λιγότερη αιθάλη, σε χαμηλότερη θερμοκρασία, γεγονός που τα κάνει ασφαλέστερα στον κίνδυνο εγκαύματος. Διαρκούν για τον ίδιο λόγο μέχρι και 50% περισσότερο από τα συμβατικά κεριά παραφίνης.
  • Καίνε ομοιόμορφα έως το τέλος χωρίς κατάλοιπα και εκπέμπουν το άρωμα που έχετε επιλέξει καταπληκτικά.
  • Το κερί σόγιας είναι οικολογικό, βιοδιασπώμενο και καθαρίζει με σαπούνι και νερό.

Προσωπικά έχω μπει σε μια διαδικασία να σκέφτομαι οικολογικά. Προσπαθώ να κάνω ανακύκλωση, να ελέγχω τα προϊόντα που καταναλώνω – πρέπει να μιλήσουμε για τις ετικέτες των προϊόντων κάποια στιγμή – αποζητώ ένα λιγότερο τοξικό περιβάλλον. Με αφορμή τη νέα σειρά κεριών σόγιας της φίλης μου της Αφροδίτης, έμαθα περισσότερα πράγματα για τα κεριά γενικά. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πραγματικά χρησιμοποιώ πάρα πολλά αρωματικά κεριά, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

home - ambiance

Τα αρωματικά κεριά της LITTLE SECRETS είναι φτιαγμένα με 100% πιστοποιημένο φυτικό κερί σόγιας χωρίς φυτοφάρμακα, φέρει πιστοποίηση non-gmo (no genetically modified organisms) με 100% βαμβακερό φυτίλι και νήματα από ίνες βαμβακιού. Δεν περιέχουν παραφίνη ή άλλα πετρελαιοειδή με σταθερό ρυθμό καύσης και διαρκούν πάνω από 40 ώρες.

Soya Candles.JPGΤα αγαπημένα μου είναι δύο: 

  1. Το Bloom Musk, το οποίο εμπεριέχει αρωματικά αιθέρια έλαια με το μοναδικό άρωμα White Musk και διακριτικές νότες λευκών λουλουδιών.
  2. Το Alia, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με αρωματικά αιθέρια έλαια από μόσχο, βανίλια, κέδρος φραγκοστάφυλο, παπαρούνα των Ιμαλαίων. Το συγκεκριμένο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης και πάνω σας για την ενυδάτωση σώματος σας.

Τα προϊόντα του συγκεκριμένου brand μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένους χώρους ομορφιάς σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.littlesecrets.gr.

Αυτά για σήμερα!

Σας φιλώ και μη ξεχνάτε.. Think Green!

Ειρήνη ❤


%d bloggers like this: