ΤΟ FACEBOOK MESSENGER, ΤΟ INSTAGRAM ΚΑΙ ΤΟ WHATSAPP ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Οι αλλαγές δε σταματούν ποτέ όταν αφορούν τις πλατφόρμες των social media! Του χρόνου τέτοια εποχή, όταν θα μεταβαίνετε στα προσωπικά σας μηνύματα στο Instagram (τα λεγόμενα DM), το σύστημα μηνυμάτων θα είναι συνδεδεμένο με το WhatsApp και το Facebook Messenger.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Mark Zuckerberg έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την ένωση της υποδομής των τριών πλατφορμών, η οποία δυνητικά θα μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις και να μειώσει τον ανταγωνισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι τρεις πλατφόρμες θα γίνουν μία, αλλά η λογική της χρήση τους θα είναι κοινή και η μεταφορά μεταξύ των εφαρμογών θα μπορεί να γίνει σε χρόνο dt.

social mediaΤα προβλήματα 

Προς το παρόν, το μόνο που χρειάζεστε για έναν λογαριασμό WhatsApp είναι ένας αριθμός τηλεφώνου, σε αντίθεση με το Instagram και το Facebook όπου πρέπει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Αυτό προκαλεί σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια. Ο Marc Rotenberg, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης για την Προστασία της ιδιωτικής ζωής, δήλωσε στους Times, ότι προτρέπει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να «ενεργήσει τώρα για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή και να διατηρήσει τον ανταγωνισμό».

Όλα στο βωμό του χρήματος

Όταν το Facebook αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις πριν από πέντε χρόνια, ένας από τους ιδρυτές του επέμενε έντονα να λέει ότι «εάν συνεργαστούμε με το Facebook σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τις αξίες μας, γι’ αυτό και δε θα ήταν εφικτό». Φαίνεται γενικά να υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο παρασκήνιο πίσω από αυτές τις εξαγορές αφού μετά από συγκρούσεις πάνω σε δεδομένα και άλλα ζητήματα ώθησαν και τους 2 ηγέτες της WhatsApp και Instagram να αποχωρήσουν από τα αντίστοιχα πηδάλια πέρυσι αφήνοντας τον Zuckerberg να ενεργεί ανεμπόδιστος.

Το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος θα δείξει και εμείς περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις!

Αυτά για σήμερα! Enjoy and Share Love!
Σας Φιλώ Ειρήνη ❤

%d bloggers like this: