Episode_10: Santa Claus Is Coming To Town

Αγαπημένε Άγιε Βασίλη,

Φέτος δεν θα ζητήσω τίποτα! Αποφάσισα να σου κάνω ΕΓΩ δώρα! Λίγες ημέρες μέρες μείνανε μέχρι να αλλάξει το έτος και προετοιμάζομαι για τον ερχομό σου!  Στολίσα ήδη το σπίτι για να σε καλωσορίσω! Δεν πρόκειται να ανάψω το τζάκι για να μην καείς όπως θα κατεβαίνεις, (καθώς ούτε το καλοριφέρ για να μην ξεχάσεις τις πολικές θερμοκρασίες του τόπου σου!)  και φυσικά θα σε περιμένουν τα μπισκότα και το γάλα που τόσο σου αρέσει δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Present

Θα ακούσουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα δούμε κλασσικές γιορτινές ταινίες! Το ξέρω δεν έχεις πολύ χρόνο γι αυτό και σου τα αποθήκευσα όλα σε ένα σκληρό δίσκο!

 ***
Χιόνια στο καμπαναριό, που Χριστούγεννα σημαίνει
Χιόνια στο καμπαναριό, ξύπνησε όλο το χωριό
Ντιν ντιν νταν, ντιν ντιν νταν, Ντιν ντιν νταν, ντιν ντιν νταν ντιν νταν

Αλλά θα ακούσουμε και τα Χριστουγεννιάτικα από τη λίστα μου στο Spotify!

***

Πως σου φαίνεται το πρόγραμμα μέχρι εδώ; Ξετρελάθηκες ε; Τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε όταν έρθεις;

  1. Το Top 10 New Year’s Resolutions!

Όχι το δικό μου – Το δικό σου! Έχω μερικές ιδέες να σου δώσω όπως:

  • Να χάσεις μερικά κιλά (δεν θα στο ζήταγα αλλά τώρα που οι καμινάδες γίνονται όλο και πιο μικρές, θα έχεις πρόβλημα)
  • Να αλλάξεις σχέδιο στη στολή (όχι κάτι εκκεντρικό, μη τρομάζεις)
  • Να ασχοληθείς λίγο με το σπίτι σου, αυτά τα ξωτικά σου έχουν πάρει τον αέρα!
  • Να ξεκινήσεις μαθήματα χορού, γιορτές έρχονται κάθε χρόνο και όλο σε μια καρέκλα σε βλέπω!

Resolution

2. Την ανασκόπηση της χρονιάς!

Ήσουν καλό “παιδί”; Δεν θέλω όμως ψέματα γιατί δεν θα πάρεις ΔΩΡΟ! 🙂

Presents
Αγαπημένε Άγιε Βασίλη,

Φέτος δεν θα σου ζητήσω τίποτα! Και αυτό για έναν & μοναδικό λόγο:

Παρατηρώ μικρούς & μεγάλους να ζητάνε συνέχεια “κάτι” αλλά δεν δίνουν τίποτα πίσω (ναι τίποτα) – γιατί θεωρούν ότι τους αξίζουν όλα αυτά που ζητάνε! Είναι δυνατον να ζουν σε αυταπάτες; Και όμως είναι! Και μετά; Τι γίνεται μετά; Μάλλον στεναχωριέσαι ε, μάλλον. Οι άνθρωποι, Άγιε μου είναι αχάριστοι, πολύ αχάριστοι.

Μόλις 5 ήμουν που έμαθα ότι δεν ήσουν αληθινός.. το μόνο που ευχόμουν κάθε χρόνο ήταν να υπήρχες! Να κατέβαινες από τις καμινάδες, να έτρωγες τα μπισκότα σου, να έλεγες τις ιστορίες σου & να ακούγαμε τα κάλαντα. Τώρα πλέον (μέτα από 2-3 χρόνια δηλαδή!!!) κατάλαβα ότι δεν έχει σημασία που δεν υπάρχεις γιατί τα ιδανικά & τις αξίες που αντιπροσωπεύεις τις κουβαλάω μαζί μου (τουλάχιστον κάθε εορταστική περίοδο).

Παρακάτω, παραθέτω δύο όμορφα απόσπάσματα που έτυχε να διαβάσω πρόσφατα:

Τα Χριστούγεννα φτάνουν. Όμως ποιος γνωρίζει το νόημα και την αξία αυτών των ημερών? Ελάχιστοι… Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα Χριστούγεννα είναι δώρα, λαμπάκια, δέντρα, Άγιος Βασίλης και στολισμένες βιτρίνες… Κανείς δεν ψάχνει το βαθύτερο νόημα. Ο Χριστός ήρθε στη γη απλά και ταπεινά. Η καρδιά του ήταν γεμάτη αγάπη. Γεννήθηκε σ’έναν στάβλο γύρω από λίγα ζώα. Έζησε τη ζωή του σαν απλός άνθρωπος. Ποτέ δεν φέρθηκε αλαζονικά.

Βοήθησε και θεράπευσε. Δίδαξε για ισότητα. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό όλα αυτά ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε σύμφωνα μ’αυτόν. Η λιτότητα και η αγάπη ας έχουν κυρίαρχο ρόλο στις καρδιές μας. Ας βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ας μην φερόμαστε αλαζονικά. Όλοι μπροστά στον Χριστό είμαστε ίδιοι. Ας μην το ξεχνάμε! Το μήνυμα της αγάπης λοιπόν ας γίνει ο οδηγός μας. Δείχνοντας αγάπη και καλοσύνη σ΄έναν ξένο είναι σαν να δείχνουμε αγάπη και καλοσύνη στον ίδιο τον Θεό… Η αγάπη λοιπόν, το μήνυμα της γέννησης ας γίνει το μεγάλο φωτεινό άστρο όπως εκείνο της Βηθλεέμ που θα φωτίσει τις καρδιές μας, θα τις γεμίσει αγάπη και θα γίνει η αφορμή να ‘ρθούμε κοντά στους συνανθρώπους μας μια για πάντα…. Αυτό θα πει άνθρωπος…!!!  Αυτό θα πει Χριστούγεννα…!

γράφτηκε από μαθήτρια (Γ’ Δημοτικού)

***

Εδώ κάτω έχω και μια ροδιά (αγαπάω πολύ τις ροδιές) η οποία, κάποια μέρα μου αρρώστησε. Πήγα στον Γεωπόνο, πήρα φάρμακα, πήρα τούτο, πήρα τ’ άλλο, την ράντισα, τίποτα! Η ροδιά κάθε μέρα και χειρότερα. Ήταν Πανσέληνος. Την σκεφτόμουνα κι ήμουν στενοχωρημένος. Κατέβηκα τα σκαλοπάτια, κι έκατσα σε μια πέτρα δίπλα της και άρχισα να της λέω πόσο πολύτιμη είναι για μένα, πόσο την αγαπάω, να την χαϊδεύω, να της μιλάω τρυφερά κλπ. Από την άλλη μέρα η ροδιά άρχισε να γίνεται καλύτερα. Έγιανε, και τον Σεπτέμβρη πέταξε και εκτός εποχής, πια, δυο τεράστια ρόδια. Τώρα, δεν ξέρω αν τα φάρμακα βοήθησαν, επίσης, αλλά εγώ αλλιώς το εισέπραξα και αλλιώς το ένιωσα.

Χρόνης Μίσσιος

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: