ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΟΔΑ;

Η βιώσιμη κομψότητα είναι η μεγαλύτερη τάση μόδας για φέτος. Τι σημαίνει όμως όταν λέμε βιώσιμη ή αλλιώς οικολογική μόδα; 

Είναι προϊόντα παραγωγής που στοχεύουν στο καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα, τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το φυσικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία την ανακύκλωση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το βιοκλιματικό σχεδιασμό.

H βιώσιμη/οικολογική μόδα περιέχει τα πράσινα υφάσματαπου διευκολύνουν τη δερματική αναπνοή, δεν προκαλούν κνησμό ή αλλεργία, είναι θερμορυθμιστικά και απορροφούν τον ιδρώτα.

Βαμβάκι, ψάθα, σχοινί, ξύλο και ανακυκλωμένες ίνες, είναι τα υλικά που συναντάμε στη νέα καλοκαιρινή collection της εταιρείας Oysho, η οποία στοιχηματίζει σε 1 μόδα με περισσότερη οικολογική συνείδηση ενώ παράλληλα φροντίζει το περιβάλλον.

Όλα τα ενδύματα Join Life κατασκευάζονται από βιώσιμες πρώτες ύλες, όπως το οργανικό βαμβάκι, όπου προέρχεται από βαμβάκι από μη γενετικά τροποποιημένους σπόρους και καλλιεργείται με φυσικά λιπάσματα ή το Tencel, μία ίνα που παράγεται σ’ ένα κλειστό κύκλωμα που επαναχρησιμοποιεί το 100% του νερού και προέρχεται από ξυλεία δασών που τυγχάνουν ελεγχόμενης διαχείρισης.

Oysho Join Life - Sustainable Swimwear Collection SS18 (4)

Η νέα σειρά παραλίας Wear the change που είναι από ανακυκλωμένο πολυαμίδιο, προέρχεται από υπολείμματα παλιών διχτυών αλιείας, μοκέτες ή ρετάλια παραγωγής.

  • Τα βασικά βήματα σ’ αυτή τη διαδικασία οικολογικής συνείδησης περνάνε από 1 πιο βιώσιμη υλικοτεχνική υποστήριξη, καταστήματα eco-αποδοτικά, online συσκευασίες από ανακυκλωμένο υλικό αλλά και ένα πρόγραμμα συλλογής ρούχων.
  • Ο στόχος είναι μηδέν απορρίμματα σε καταστήματα και κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης το 2020.
  • Το 91% των καταστημάτων Oysho είναι eco‑αποδοτικά, αφού έχει καθιερωθεί 1 σύστημα εξοικονόμησης του 20% της ενέργειας & ένα 50% του νερού, μειώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τις εκπομπές του CO2. Συνεχίζοντας την ίδια φιλοσοφία, η Oysho έχει εισάγει μία νέα συσκευασία για τις online αποστολές, η οποία προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά και έχει διεθνείς πιστοποιήσεις που προωθούν τις πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης στα δάση όλου του κόσμου.
  • Ως μέρος της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δέσμευσης, η Oysho προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης χρησιμοποιημένων ενδυμάτων σε κάδους συλλογής που βρίσκονται σε κάποια καταστήματα.

Happy Eco Shopping!

Bisous,
Eirini 

%d bloggers like this: