Ο Ανταρκτικός Ωκεανός είναι γεμάτος με μοναδική άγρια ζωή, όπως οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι, οι τεράστιες γαλάζιες φάλαινες και φώκιες, όπου η κύρια τροφή τους είναι τα μικροσκοπικά krill που μοιάζουν με γαρίδες.

Polar.jpg

  • Ο πληθυσμός των κριλ κινδυνεύει απ’ την αυξανόμενη ζήτηση για συμπληρώματα διατροφής & τροφής για τα ιχθυοτροφεία. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται νέες τεχνικές υπεραλίευσης, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση. Οι νέες αυτές τεχνικές υπεραλίευσης, δεν απειλούν μόνο τα κριλ αλλά και το σύνολο του οικοσυστήματος που εξαρτάται από αυτά, υποστηρίζουν οι οικολόγοι.
  • Σημαντική πτώση του αριθμού τους οφείλεται επίσης, στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αφού λιώνει ο πάγος που ζουν η άλγη και το πλαγκτόν, με τα οποία τρέφονται.

Iceberg

  • Τα κριλ παίζουν σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα, που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου επειδή τρώνε πλούσια σε άνθρακα τροφή κοντά στην επιφάνεια και την αποβάλλουν, όταν βυθίζονται στα πιο βαθιά, ψυχρά ύδατα για να αποφύγουν τους άρπαγες.

Ανταρκτική

Σημαντικές Πληροφορίες για τα κριλ

  • Ζουν σε όλους τους ωκεανούς και είναι τροφή αρπακτικών.
  • Τα κριλ ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, αλλά τα κριλ της Ανταρκτικής είναι τα πιο πολυάριθμα, καθώς ο πληθυσμός τους υπολογίζεται σε 500.000 τόνους.
  • Τα κριλ της Ανταρκτικής φθάνουν σε μέγεθος τα 6 εκατοστά. Αν όμως τοποθετηθούν όλα μαζί θα μπορούσαν να γεμίσουν το γήπεδο του Γουέμπλεϊ κατά 1.500 φορές.
  • Τα κριλ τρώνε άλγη & πλαγκτόν & γίνονται τροφή «αρπακτικών» όπως οι φάλαινες. Μια φάλαινα μπορεί να φάει μέχρι και τέσσερις τόνους κριλ την ημέρα.
  • Τα κριλ θεωρείται ότι «δεσμεύουν» άνθρακα ίσο με τις εκπομπές 35 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, τον χρόνο.
  • Η μέση θερμοκρασία στη Χερσόνησο της Ανταρκτικής έχει αυξηθεί 2,5 βαθμούς Κελσίου, τα τελευταία 50 χρόνια.

Penguins

Έχουμε την ευκαιρία να πιέσουμε για να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη προστατευμένη περιοχή στον πλανήτη – 1 θαλάσσιο καταφύγιο στην Ανταρκτική! Σώστε τα krill, σώστε τον πλανήτη μας! 

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ!

Σας Φιλώ,
Ειρήνη

Advertisements

Written by E for Eirini

A Fashion Blog made for U! ♡ Enjoy and Share Love, Girls! 🦄

Leave your Comment!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s