ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΕΙ

Οι λόγοι για να αλλάξει κάποιος τον τόπο που ζει, είναι σίγουρα πολλοί και διαφορετικοί ανάλογα με τη φάση ζωής του, ηλικίας και τις ανάγκες του.

Κάθε χρόνο βγαίνει λίστα με τις καλύτερες πόλεις που αξίζει κάποιος να ζει. Τα κριτήρια; Οικονομικά, πολιτικά, κριτήρια με βάση την εγκληματικότητα, κοινωνική πρόνοια & άλλα πολλά.

Όμως το δικό μου top 6 είναι άλλο και παρακάτω θα δείτε γιατί!

Κοπεγχάγη

Σας αρέσει η μοντέρνα τέχνη και η αρχιτεκτονική; Θέλετε να είστε από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους στην Ευρώπη; Λατρεύετε να κάνετε ποδήλατο; Ε, τότε πρέπει να επιλέξετε τη Κοπεγχάγη ως τόπο κατοικία αφού η απλότητα και ο προγραμματισμός θα δώσουν άλλο νόημα στη ρουτίνα σας.

Copenhagen.jpg

Φρανκφούρτη

Αν μέχρι πρότινος πιστεύατε ότι το Λονδίνο είναι το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, καλά κάνατε. Πλέον όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν αφού η Φρανκφούρτη αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Αρκεί μόνο να σας πω, ότι βρίσκονται υπό κατασκευή τουλάχιστον 16 ουρανοξύστες που θα στεγάσουν εκατοντάδες εταιρείες και θα προσφέρουν θέσεις εργασίας σε χιλιάδες εργαζομένους.

San Francisco, σαν όνειρο

Θέλετε να ζείτε σε μια πόλη που κάθε γωνία θυμίζει σκηνή από ταινία; Σας αρέσουν τα γραφικά σοκάκια & ο περίπατος δίπλα στη θάλασσα; Το ξέρατε ότι η Golden Gate Bridge αποτελεί την πιο πολυσυζητημένη γέφυρα στον κόσμο; Το San Francisco είναι η ιδανική επιλογή για καινούρια ξεκινήματά, για τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε και άλλους πολλούς. Ιδανική για όλους αφού όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο!

San Francisco.jpg

Βαρκελώνη

Εντάξει, αυτή είναι η πόλη των χρωμάτων και της χαράς που συνδυάζει το μοντέρνο και το παραδοσιακό, το βουνό και τη θάλασσα, τον ήλιο και τον ήλιο! Ναι, είναι η πραγματικότητα. Ιδανική για φοιτητές, εργένηδες και καλλιτέχνες!

Barcelona.jpg

Στοκχόλμη

Είσαι γιατρός, μόνος ψάχνει.. εργασία; Η Σουηδία αποτελεί τον top προορισμό σας. Αν πάλι έχετε οικογένεια και θέλετε ένα κράτος πρόνοιας που εστιάζει στο παιδί; Πάλι μπορείτε να ζήσετε στη Σουηδία αφού το επίκεντρο της είναι η οικογένεια. Αν πάλι λατρεύετε τον καφέ, πάλι η Σουηδία αποτελεί τον επόμενο τόπο κατοικίας σας αφού η λέξη fika είναι συνώνυμο της ιεροτελεστίας του καφέ.

Αθήνα

Για τους περισσότερους, δεν υπάρχουν οι παραπάνω λόγοι για να μετακομίσουν στην Αθήνα. Με το που θα σας αγκαλιάσει όμως ο ελληνικός ήλιος, νιώθετε τόσο ευλογημένοι που παραμερίζετε όλα τα αρνητικά στοιχεία αυτής της πόλης και επί τω πλείστων αυτής της χώρας. Τα ιστορικά μνημεία αποτελούν έναν ακόμα λόγο για να ξεκινήσετε τη νέα σας ζωή, αφού υπάρχει μια ανεξήγητη δύναμη που πηγάζουν από αυτά.

Athens.jpg

Κάθε αρχή του χρόνου, αποτελεί την ιδανική περίοδο για αλλαγές. Αν η φετινή σας αλλαγή είναι ο τόπος που μένετε, τότε κάντε αυτό που λέει η καρδιά σας. Αυτή πάντα ξέρει! Καλή Χρονιά να έχουμε!

Σας φιλώ,
Ειρήνη  

%d bloggers like this: