5 + 1 ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

New Years R E S O L U T I O N S λέμε εμείς στην Ελλάδα!

Κάθε χρόνο, η ίδια ιστορία! Δίνουμε καινούριες υποσχέσεις στον εαυτό μας, θέτουμε νέους στόχους, προγραμματιζόμαστε & όλα αυτά για μία αλλαγή που επιζητούμε όλο το χρόνο αλλά ποτέ δεν κάνουμε!

Resolutions.jpg

Και τι θέλουμε να αλλάξουμε;

Διάφορα πράγματα, ανάλογα τις ανάγκες μας, την προσωπικότητά μας, τις συνήθειες μας. Παρακάτω θα αναφέρουμε τις πιο συνηθισμένες υποσχέσεις που δίνουμε στους εαυτούς μας, που σίγουρα κάποια από αυτές, την έχετε εντάξει στη λίστα σας!

 1. Απώλεια βάρουςΤο ξέρατε ότι οι συνδρομές των γυμναστηρίων παρουσιάζουν αύξηση τον 1 μήνα του χρόνου και πριν τους καλοκαιρινούς μήνες 

  TIP: Αν θέλετε να μην εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας, φροντίστε να βρείτε μία δραστηριότητα της αρέσκεια σας και να τη βάλετε στο πρόγραμμά σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Η συνήθεια αποτελεί το 50% της επίτευξης του στόχους σας.

 2. Υγιεινή Διατροφή! Ξεκινήσατε γυμναστήριο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ασχοληθείτε και με τη διατροφή σας, τη λεγόμενη υγιεινή διατροφή.

  TIP: Ένα σημαντικό πράγμα όταν αλλάζετε διατροφικές συνήθειες είναι να αρχίσετε να δοκιμάζετε διάφορες γεύσεις και τρόπους μαγειρέματος.

 3. Stress, αυτός ο εχθρός! Πολλοί υποφέρουν από χρόνιο άγχος με αποτέλεσμα να έχουν ψυχοσωματικά προβλήματα και κάθε αρχή του χρόνου, επαναπροσδιορίζουν τις ανάγκες τους, τις προτεραιότητες τους και τις αξίες της ζωής τους. Αν το αντιμετωπίσετε επιδερμικά όλο αυτό σε δέκα μέρες θα έχετε γυρίσει στη παλιά σας καθημερινότητα.Resolutions

  TIP: Συνειδητοποιείστε ότι με το να έχετε άγχος για οποιαδήποτε «τυχόν αποτυχία» σας, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ούτε θα αλλάξει η φορά της γης. Ο κόσμος υπάρχει & χωρίς εσάς και το άγχος σας. Λίγο σκληρό αλλά είναι η αλήθεια.

 4. Κακές συνήθειες. Όλοι έχουμε κάποια κακή συνήθεια και έως ένα σημείο είναι αποδεκτό. Μέχρι εκεί που ξεκινάει η εξάρτηση. Κάθε νέο έτος λοιπόν υπόσχεστε ότι θα κόψετε το τσιγάρο, το αλκοόλ, τα junk foods.

  TIP: Αν πραγματικά θέλετε να απαλλαγείτε από τις εξαρτήσεις, το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτείτε ότι έχετε και να απευθυνθείτε σε ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν. Πείτε τέλος στα ταμπού που υπάρχουν και αγαπήστε τον εαυτό σας όπως του αρμόζει.

 5. Προγραμματισμός χρόνου. Δεν έχουμε ποτέ όσο χρόνο θα θέλαμε. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα και στο τέλος δεν απολαμβάνουμε τίποτα. Σίγουρα δεν διαχειριζόμαστε τον χρόνο που έχουμε σωστά.

  TIP: Time management το λένε οι φίλοι Αμερικάνοι. Βάλτε προτεραιότητες στη δουλειά σας, αφιερώστε χρόνο σε ανθρώπους που το αξίζουν, ξοδέψτε λιγότερο χρόνο στα social media.

 6. Ταξίδια. Και σε ποιον δεν αρέσουν. Τι γίνετε όμως όταν κοστίζουν ακριβά; «Θα κάνω οικονομία» λέτε και με τον πρώτο ΕΝΦΙΑ το ξεχνάτε (λογικό βέβαια..!).

  TIP: Αποφασίστε που θέλετε να πάτε και βάλτε χρονοδιάγραμμα. Απευθυνθείτε σε ένα τουριστικό γραφείο που μπορεί να σας βρει αξιόλογα και οικονομικά προγράμματα.

Dreams

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Αυτό, πρέπει να το θυμόμαστε όλο το χρόνο και να μην τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία. Μην περιμένετε τον καινούριο χρόνο για να κάνετε την πολυπόθητη αλλαγή.

Ζήστε την κάθε σας μέρα σαν να είναι η πρώτη μέρα του χρόνου!

Bisous,
Ειρήνη

2 comments

Comments are closed.

%d bloggers like this: