Episode_9: It’s for a good cause

Αν οι Mo’s υπήρχαν όταν ο Δαλιανίδης γύριζε τις θαλασσιές τις χάντρες, σίγουρα θα είχαμε διαδηλώσεις & διαμαρτυρίες έξω από τα πλατό για το αναγκαστικό ξύρισμα που υφίσταται ο πρωταγωνιστής μας!  🙂

Οι άντρες τον Νοέμβριο ή καλύτερα τον «Μοέμβριο», αφήνουν μουστάκι για καλό σκοπό! Όλα ξεκίνησαν το 1999, από την ιδέα μιας παρέας Αυστραλών στην Αδελαΐδα. Το 2007 η ιδέα αυτή διαδόθηκε στις υπόλοιπες ηπείρους και  έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο κίνημα. Το Movember Foundation οργανώνει εκδηλώσεις και διαγωνισμούς μουστακιού με σκοπό να μαζέψει χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με την ανδρική υγεία και συγκεκριμένα με τον καρκίνο του προστάτη και των όρχεων ή την κατάθλιψη.

Η Διαδικασία; Απλή!

 • Στις 31 Οκτωβρίου, ο συμμετέχων όφειλε να αποτριχώσει την ευρύτερη περιοχή του μουστακιού.
 • Για όλη τη διάρκεια του Μοεμβρίου, οφείλει να ξυρίζει την υπόλοιπη περιοχή του προσώπου, εκτός φυσικά από το μουστάκι.
 • Δεν επιτρέπεται η ένωση του μουστακιού με τις φαβορίτες.
 • Η Επιτροπή του Movember δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή απόλυση ή προσωπική επίθεση κατά του συμμετέχοντα.

Φυσικά συμμετέχουν & οι γυναίκες (Τουλάχιστον συμβολικά – καταλαβαίνετε οι τρίχες για εμάς είναι όπως ο .. με το λιβάνι!).

Mo Sista είμαι & εγώ!!

Movember Greece : Ενημερώνομαι, διαδίδω το μήνυμα & βοηθάω για καλό σκοπό!

Οι Mo’s  φαίνεται να το διασκεδάζουν & μαζί τους διασκεδάζουμε και εμείς 🙂

     

Το πιο σημαντικό σε μια τέτοια προσπάθεια φυσικά είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου! Με τον όρο ευαισθητοποίηση δεν εννοώ μόνο χρηματική υποστήριξη αλλά τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπό μας. Νομίζω ότι αυτό είναι που λείπει περισσότερο στις μέρες μας. Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα πολύ εγωκεντρικά αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω μας. Μέχρι ενός σημείου λογικό… αλλά δεν είναι λίγο άδικο να αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για κάτι μόνο όταν χτυπήσει την πόρτα μας η ατυχία; Ρωτάω εγώ τώρα! Μην αρχίζετε να φτύνετε τον κόρφο σας, άντε μπράβο!!!

 

Δεν σας αρέσουν τα μουστάκια;;;

Για δείτε τα παρακάτω & διαλέξτε:

(& μην αρχίσουμε την κουβέντα για το ξέπλυμα χρήματος και τα συναφή… εμείς θα έχουμε στο μυαλό μας τη γνωστή παροιμία «κάνε το καλό & ριχτό στο γιαλό»  Εντάξει έχω μια αδυναμία στις παροιμίες, τι να κάνουμε!)


Παστίλιες για τον πόνο!


Το χαμόγελο του παιδιού!

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ’ αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.


Εκστρατεία κατά του καρκίνου του Μαστού!

Ο καρκίνος του στήθους είναι από τους αρχαιότερους καρκίνους. Οι παλαιότερες αναφορές υπάρχουν στην Αρχαία Αίγυπτο περίπου το 1600 π.Χ., ενώ από τα ιστορικά πρόσωπα που πιθανώς απεβίωσαν από τη νόσο είναι η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, σύζυγος του Ιουστινιανού, και η Άννα της Αυστρίας, μητέρα του Λουδοβίκου XIV, βασιλιά της Γαλλίας…συνέχεια!


Action Aid!

 • Γίνετε Ανάδοχος Παιδιού! 
 • Πάρτε μέρος στις εκστρατείες.
 • Χαρίστε δώρα .
 • Στηρίξτε το πρόγραμμα Πολίτης του Κόσμου ή Γυναίκες του Κόσμου.
 • Στηρίξτε Προγράμματα Άμεσης Προσέγγισης 
 • Προσφέρετε εθελοντική εργασία.
 • Μπορείτε να αγοράζετε χριστουγεννιάτικες κάρτες και γούρια Action Aid.

Και να θυμάστε:

“Δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω”

Σας φιλώ,
Ειρήνη

%d bloggers like this: